Déšť, mlhy, ale také relativní teplo. Sníh je v Česku stále v nedohlednu

Město v mlze

Počasí 9.11.2022 (7:05)

I v druhé polovině týdne by mělo v Česku převládat relativně teplé počasí, které však budou doprovázet přeháňky, déšť, mrholení a také mlhy. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Minimálně do neděle by měly nejvyšší denní teploty dosahovat 13 °C.

Ve středu bude oblačno až polojasno. Zejména na Moravě se vyskytnou mlhy či zatažené počasí s nízkou oblačností, která se místy udrží po celý den. Zpočátku se ojediněle objeví mrholení. V Čechách se postupně zatáhne, v severozápadní polovině Čech se pak místy vyskytne slabý déšť nebo přeháňky.

Nejvyšší teploty se budou podle meteorologů z ČHMÚ pohybovat mezi 10 až 14 °C, při mlze nebo nízké oblačnosti kolem 8 °C. Zvlněná studená fronta postoupí z území České republiky dále k východu, za ní se do střední Evropy přesune od jihozápadu tlaková výše.

V noci by mělo být zataženo až oblačno, od západu se na většině území vyskytne občasný déšť nebo přeháňky, na východě se tak stane až k ránu. Naopak na západě budou srážky už během noci ustávat. Nejnižší teploty dosáhnou 4 °C.

Ve čtvrtek bude většinou polojasno. V jihovýchodní polovině území zpočátku až zataženo a místy se objeví občasný déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat v rozmezí 10 až 14 °C. Mírný severozápadní až západní vítr bude později odpoledne a večer slábnout.

Podle týdenní předpovědi ČHMÚ by mělo podobné počasí vydržet minimálně do konce týdne. Nejvyšší teploty by v pátek i o víkendu měly dosahovat 13 °C. Obloha by převážně měla být polojasná až oblačná.

Tagy: