Déšť jisker a oblak kouře. Drama během tvrdého přistání porouchaného Boeingu ukazuje video

Nákladnímu Boeingu 767 se před přistáním na istanbulském letišti nevysunul přední podvozek, vše naštěstí dobře dopadlo (8. 5. 2024).

Nouzové přistání Boeingu v Istanbulu

Dramatické chvíle mají za sebou zaměstnanci letiště v tureckém Istanbulu. Nákladnímu Boeingu 767 se během přistávání nevysunul přední podvozek. Na dráze proto čekali hasiči a záchranáři. Díky nim a umu pilota se nikomu nic nestalo. Píše o tom web Sky News. Dosednutí stroje zahalené v jiskrách a dýmu ukazuje video, které si můžete pustit v úvodu článku.

Nákladnímu Boeingu 767 společnosti FedEx se ve středu během přistávací fáze nevysunul přední podvozek. „Pilot proto ihned kontaktoval řídící věž istanbulského letiště,“ cituje turecké ministerstvo dopravy web Sky News.

ČTĚTE TAKÉ: Na pražském Andělu zemřel po pádu do kolejiště metra člověk. Část trasy B byla uzavřena

Dispečeři následně vyslali na ranvej hasiče i záchranáře. Na pořízených záběrech je patrné, jak se letadlo pouze s funkčním zadním podvozkem při kontaktu s dráhou převáží dopředu a nebezpečně brzdí trupem.

Kvůli tomu se objevil na přistávací ploše i déšť jisker a následně i oblak kouře. Hasičské sbory však pohotově zasáhly. Nikdo nepřišel o život ani nebyl zraněn. Jedná se o další bezpečnostní incident společnosti Boeing v krátké době.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Výstaviště, Václavák i Masarykovo nádraží. V Praze již začala první z kritických dopravních uzavírek

Tagy: