Tragická nehoda. Opilý Rudolf smetl expolicistu Pavla, ten zahynul s manželkou i tchyní

Slovenskem otřásla velmi tragická nehoda. Pětačtyřicetiletý Rudolf nasedl po hádce s přítelkyní do auta a dvakrát naboural její vůz. To ale nebylo všechno, následně z obce Otročok na Slovensku ve vysoké rychlosti odjel a při čelní srážce s protijedoucím vozem způsobil smrt expolicisty Pavla, jeho manželky a tchyně. Viník havárie, který nehodu rovněž nepřežil, řídil pod vlivem alkoholu, policisté proto chystají zpřísnění kontrol. Nehoda se stala 4. prosince.

Alkohol za volantem a vysoká rychlost. Souběh těchto dvou faktorů se stal osudným bývalému policistovi Pavlovi, jeho manželce Ivetě a tchyni Vieře. O druhé adventní neděli měli namířeno za svou dcerou Ivetou a vnukem Noelem, jejich cesta však mezi obcemi Torňaľ a Otročok nečekaně skončila. Právě zde do jejich vozidla čelně narazil 45letý Rudolf.

POZNÁME BLIŽŠIE DETAILY TRAGÉDIE! TOTO SA MALO DIAŤ TESNE PRED NEHODOU Vodič jedného z áut, ktoré neskôr bolo súčasťou...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Monday, December 5, 2022

Náraz byl fatální, všichni zúčastnění zemřeli. Z vozů zbyl jen šrot. Podle informací webu Čas.sk se měl opilý muž pohádat se svou přítelkyní, dvakrát nabourat její auto a následně ve vysoké rychlosti odjet z Otroček. Po cestě však vjel do protisměru. V krvi měl 1,5 promile alkoholu.

V obci Revúca jsou lidé ze smrti třech spoluobčanů v šoku. „Dovolte nám, abychom při této příležitosti vyjádřili hlubokou a upřímnou soustrast pozůstalým, rodině, příbuzným a přátelům obětí dopravní nehody, při níž zahynuli tři naši spoluobčané. Čest vaší památce," píše se na webových stránkách obce.

Zesnulí manželé byli mezi sousedy velmi oblíbení, lidé na ně vzpomínají jen v tom nejlepším. Obec se dokonce zapojila do plánování pohřbu, který je stanoven na čtvrtek 8. prosince. Expolicista Pavel bude pohřben se všemi poctami, jeho bývalí kolegové chystají pronést řeč. Na smuteční akci dokonce vystřelí čestnou salvu.

Policisté zintenzivní kontroly

Tím však jejich aktivita nekončí. Vzhledem ke stále rostoucímu počtu smrtelných nehod naplánovala všechna krajská policejní ředitelství dopravně-bezpečnostní akci. Zároveň každý čtvrtek až neděli policisté provádějí kontroly na místech s větší koncentrací osob, jako jsou bary či diskotéky. Zaměřují se na to, zda řidiči či cyklisté nepožili alkohol.

Už v pondělí po nehodě stála poblíž místa nehody hlídka a kontrolovala projíždějící vozidla. „S cílem snížit počet dopravních nehod s následkem ztráty na životech a zdraví provádí Banskobystrický kraj dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, zaměřený na požívání alkoholických nápojů, kontrolu rychlosti jízdy, telefonování za volantem a podobně,“ uvedla mluvčí banskobystrické policie Mária Faltániová s tím, že tato akce je nazvaná Advent.

Tagy: