Nové detaily tragédie na Jihlavsku: Uhořet měl mladý pár. Plameny pohltily ložnici, kde spali

Požár na Jihlavsku měl způsobit zkrat v zásuvce.

Detaily tragického požáru v Kameničce

Hasiči už mají jasno v tom, co stálo za tragickým požárem v Kameničce na Jihlavsku. Dva lidé tam uhořeli ve starém domě kvůli zkratu v zásuvce. Krimi zprávám se na místě podařilo zjistit, že mělo jít o mladý pár. Když ložnici v podkroví pohltily plameny, tou dobou spali v posteli.

S pondělním požárem v Kameničce bojovaly čtyři jednotky hasičů. „Na hašení požáru jsme nasadili několik vodních proudů, uvnitř rodinného domu hasiči našli dvě osoby bez známek života,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí hasičů z Vysočiny Petra Musilová. „U požáru rodinného domu naše posádky nezasahovaly, na žádost policie byl na místo rovnou vyslán koroner,“ řekl mluvčí záchranářů Petr Janáček.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ohnivé peklo ohrožovalo Čechy v Turecku. Dusili jsme se v kouři, cesty byly zavřené, tvrdí

Pro hasiče byl zásah komplikovaný i tím, že se dům nachází v centru obce a byl obklopen dalšími nemovitostmi. „Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun, požár zapříčinila technická závada na elektroinstalaci,“ sdělila Musilová.

„Příčinu úmrtí a veškeré související okolnosti případu v současné době prověřujeme. Byla nařízena soudní pitva,“ dodala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Kvůli stavu těl policie zatím nemůže s jistotou potvrdit totožnost zemřelých. Sousedé ale moc dobře vědí, kdo v domku, kde se lidé poměrně střídali, v osudný den bydlel. Ve vsi se mluví o tom, že dům a hlavně rozvody elektřiny nebyly v dobrém stavu. Navíc kolem vadné zásuvky ležely hořlavé věci.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Slyšeli zoufalé volání o pomoc. Plameny nám ale odřízly cestu, vzpomíná hasič na tragický požár

Tagy:
policie požár Kraj Vysočina Česko Kamenička zásuvka okres Jihlava