Uspěje Babiš v prezidentské volbě? Nevsadila bych na to ani korunu, říká komentátorka

Analytička Lenka Zlámalová

Po dlouhých měsících plných spekulací expremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš v neděli definitivně oznámil, že se chce ucházet o post prezidenta. Jak jeho rozhodnutí ovlivní prezidentskou volbu? A má Babiš šanci uspět i v případném druhém kole? I o tom ve vysílání CNN Prima NEWS hovořili političtí komentátoři Lenka Zlámalová a Petr Kolář. Ve svých názorech se ale příliš neshodli.

„Prezidentská volba nenahrává hnutí ANO. Osobní motivace Andreje Babiše, proč do toho šel, by mě zajímaly. Dá se spekulovat, že jeho touha po beztrestnosti bude obrovská, protože kdyby byl náhodou zvolen, tak jsou zastavena všechna trestní stíhání. On tou kandidaturou nemá co ztratit. Získá televizní čas. Děláme mu PR, že se o něm bavíme a pomáháme ke stabilizaci jeho značky do příštích sněmovních voleb,“ řekla Zlámalová z Týdeníku Echo ve vysílání CNN Prima NEWS.

Proti jejím výrokům se Kolář z MF Dnes tvrdě ohradil: „Musím se smát politologickým vývodům kolegyně Zlámalové. My jsme tady byli minulý týden, kdy říkala, že Andrej Babiš na 99,9 procenta kandidovat nebude, protože by se tím ukázal jako poražený loser. Dnes vykládá, že nemá co ztratit. Já řeknu to samé, co jsem říkal minulý týden. Myslím, že Andrej Babiš kandidovat může, a že má dokonce šanci uspět.“

Zlámalová v reakci na to nabídla Kolářovi, aby s ní uzavřel sázku, zda se Andrej Babiš stane prezidentem. „Já bych na to nevsadila ani korunu,“ dodala.

Celý rozhovor s Lenkou Zlámalovou a Petrem Kolářem naleznete v úvodním videu.

Tagy: