O víkendu si užijeme sluníčko. Přes den bude kolem 8 °C, v noci ale pozor na mráz

Počasí 11.3.2022 7:07

Začátek víkendu se ponese v duchu jasné oblohy. Nejvyšší denní teploty v pátek vystoupají až k 8 °C, v noci však klesnou pod bod mrazu. Stejné počasí bude panovat i během soboty a neděle. Vát bude slabý a proměnlivý vítr.

V pátek si lidé v Česku užijí jasné a prosluněné oblohy. Tu doprovodí teploty mezi 2 až 6 °C, v Čechách místy vystoupají až k 8 °C. Na horách ve výšce nad 1000 metrů nad mořem se teploty budou pohybovat kolem −4 °C, na Šumavě a v Krušných horách vystoupají ke 2 °C.

Vát bude čerstvý jihovýchodní až východní vítr o síle 5 až 9 m/s (přes 30 km/h). Místy může v nárazech dosahovat až 15 m/s (přes 50 km/h), uvádí Český hydrometeorologický ústav. V Krušných horách zesílí až na rychlost 25 m/s, tedy 90 km/h.

V noci na sobotu bude jasno. Nejnižší teploty klesnou k −3 až −7 °C, na jihovýchodě spadnou až k −9 °C. Vát bude čerstvý jihovýchodní až východní vítr o síle 4 až 8 m/s, místy v nárazech kolem 15 m/s.

Od sobotního rána bude jasno až skoro jasno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 3 až 7 °C, v Čechách vystoupají až k 10 °C. Vát bude čerstvý jihovýchodní až východní vítr o síle 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

V noci na neděli teploty opět spadnou pod bod mrazu, a to místy až k −8 °C. Během dne vystoupají k 5 až 8 °C, v Čechách mohou dosahovat až 11 °C. Vát bude mírný jihovýchodní až východní vítr o rychlosti 3 až 7 m/s.

Tagy: