Penk: Kdyby jí Gott zvedl telefon, mohla Iveta Bartošová žít. Smrt na kolejích nebyla náhoda

Michal Penk řekl, proč podle něj Bartošová ukončila svůj život tak, že si lehla na koleje a nechala se zajet vlakem.

Michal Penk zavzpomínal na Ivetu Bartošovou

V pondělí uplynulo deset let od tragického odchodu Ivety Bartošové. Zpěvačka ukončila svůj život tak, že v Uhříněvsi vstoupila pod vlak. Muzikant a bývalý partner Bartošové Michal Penk pro CNN Prima NEWS řekl, že její rozhodnutí zemřít tímto způsobem mělo být zřejmě symbolickým odkazem na Petra Sepešiho, s nímž v minulosti také chodila. I on totiž zemřel na kolejích, avšak jednalo se o nešťastnou náhodu. Podle Penka mohlo vše dopadnout jinak, kdyby Karel Gott, kterému volala Bartošová jako poslednímu, tehdy zvedl telefon. Podle zdroje deníku Blesk však zpěvák s Bartošovou necelou minutu hovořil.

Posledním telefonátem Bartošové před smrtí byl hovor s Karlem Gottem, kterého obdivovala a také s ním vystupovala. „Kdyby měla to štěstí a on by to vzal, tak by se to třeba nestalo. Měl ji strašně rád. Tenkrát, když jí nechtěli povolit manažera, šel za ministrem kultury a bojoval za ni jako lev. Měl ji opravdu moc rád,“ uvedl Michal Penk ve speciálním vysílání k připomínce deseti let od tragického odchodu Ivety Bartošové na CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Poslední foto Josefa Laufera před operací, z níž se už neprobral. Úsměvy rozdával na všechny strany

Podle zjištění deníku Blesk však telefonát proběhl, měl však trvat pouhých 50 vteřin. Co bylo obsahem telefonátu, není známé.

Symbolický odkaz na Sepešiho

Michal Penk tvořil pár s Ivetou Bartošovou v době, kdy šplhala na vrchol české hudební scény a stávala se z ní jedna z největších hvězd našeho showbyznysu. Už tehdy, když spolu randili, však působila zpěvačka poněkud zarmouceně. „Bezstarostná a veselá nebyla,“ řekl.

„Byla vždy lehce posmutnělá,“ řekl s tím, že se na ní pravděpodobně hodně podepsala smrt Petra Sepešiho. S jeho smrtí se prý nikdy nevyrovnala. „Ona si to strašně vyčítala. Zůstalo to v ní až do konce. Podle mě to souviselo s jejím koncem, pro který se rozhodla,“ uvedl Penk.

Petr Sepeši zemřel 29. července roku 1985 ve Františkových Lázních při nehodě na železničním přejezdu. Jeho automobil tehdy smetl vlak. Smrt na kolejích tak byla podle Penka symbolickým odkazem na Sepešiho, s nímž zpěvačka tvořila pěvecké duo v polovině osmdesátých let. Zpěvák si však myslí, že to nebyl jediný důvod, proč si lehla na koleje a čekala na smrt. „Chtěla médiím a národu ukázat, jakou má sílu a jak je silná osobnost, že není kus hadru, jak ji popisovali. Ale že jde a opravdu si tam lehne,“ vysvětlil muzikant.

„Pro ni to bylo ukončení trápení a silné gesto, aby ukázala těm, co jí křivdili, že to skutečně bylo neoprávněně,“ doplnil.

Možnost, že sebevraždou Bartošová odkazovala na Sepešiho, si myslí také diskžokej Petr Salava, který byl dlouholetým přítelem zpěvačky. „Spojení je ta železnice. V době, kdy se to stalo Petrovi, což byla nešťastná náhoda, Iveta nemohla ani pomyslet na to, že by odešla stejně. Spojení tam je a je až mrazivé. Petr Sepeši pro ni byl podle mě ideální partner,“ sdělil Salava, který se s Bartošovou přátelil 30 let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Iveta byla až do smrti čistá, říká Rychtář. Bartošové vzkázal do nebe dojemná slova

Tagy: