Hvězdná britská komička náhle zrušila podzimní turné. Trpí posledním stadiem zákeřné nemoci

Populární britská herečka a komička Janey Godleyová náhle na doporučení lékařů zrušila všechna plánovaná vystoupení na následující měsíce. 63letá skotská rodačka trpí posledním stadiem rakoviny vaječníků. V současné chvíli je Godleyová v péči lékařů, uvedl její manažer ve středu na sociálních sítích.

Smutnou zprávu o zrušeném turné uveřejnil tým Godleyové v čele s manažerem Chrisem Davisem ve středu na Instagramu. „Janey žila poslední roky se čtvrtým stadiem rakoviny vaječníků,“ stojí v příspěvku. „Bohužel v posledních několika týdnech se rakovina vrátila společně s dalšími komplikacemi,“ upřesnil manažer.

ČTĚTE DÁLE: Královské rodině bych se nepoklonil, hlásají herci. Kritizuje ji Law, McKellen či Radcliffe

Sama herečka ve středu zveřejnila emotivní video na síti X, v němž fanouškům přiblížila důvody zrušení turné. Zároveň se svěřila, že se v nemocnici léčí s infekcí. „Infekce je v tuto chvíli pod kontrolou,“ dodala Godleyová.

Komička poslala děkovný vzkaz z nemocnice

Rodačka z Glasgow si prožila traumatizující dětství, přiblížil web BBC Scotland. Její matku zavraždil otčím Godleyové. Samotnou herečku později znásilnil vlastní strýc a její první manžel byl násilník z kriminálního prostředí.

Kariéru stand-up komičky Godleyová odstartovala v roce 1994. Postupně si získala srdce fanoušků po celém světě. Věhlas si získala i během koronavirové pandemie v roce 2020, kdy spolupracovala s britskou vládou na vysvětlování protipandemických opatření široké veřejnosti, připomněl web BBC. Na podzim 2021 vláda s Godleyovou spolupráci ukončila z důvodu dřívějších nemístných žertů ze strany komičky na adresu některých politiků.

Godleyová se netajila ani svými politickými preferencemi. Jak v roce 2016 upozornil deník The Independent, herečka podporovala ideu vyhlášení nezávislosti Skotska a zároveň vyjádřila podporu tehdejšímu lídrovi britských labouristů Jeremy Corbynovi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rodina i okřídlený symbol naděje: Šest věcí, které vám mohly uniknout ve videu Kate o rakovině

Tagy:
nemoc zdraví celebrity turné nemoci a zdravotní potíže společenská rubrika Janey Godley