Ledecký obešel opatření, zahrál ilegální koncert. Natáčíme videoklip, to smíme, míní

Ledecký natáčel klip

Zpěvák Janek Ledecký už nemohl potlačit svou touhu po veřejném koncertování a rozhodl se obejít nařízení. Natáčíme videoklip, to se smí, prohlásil u vánočního stromku v Chotěboři, kde se svou kapelou krátce zahrál. V rozhovoru pro časopis Reflex také uvedl, že ho nebaví dodržovat „debilní opatření“ a připustil, že šlo o „ilegální koncert“.

„Dobrý první adventní večer. Jak tady vidíme ten svítící stromek, nedá nám to. Natáčíme tady videoklip, to se smí,“ uvedl svůj veřejný výstup zpěvák Janek Ledecký. Video poté zveřejnil i na svém facebookovém účtu. „Je nás tady šest,“ doplnil.

„Sliby se maj plnit aspoň o Vánocích. Mějte se krásně, buďte zdraví a zůstaňte negativní, a přitom pozitivní,“ uzavřel vystoupení ve videu.

Ledecký už dlouho veřejně vystupuje proti nařízením vlády. „Poprvé jsem hrál opravdu ilegální koncert. Nebudu dodržovat debilní opatření,“ uvedl pro Reflex. Díky přátelům právníkům se pak dozvěděl, že vlastně ani žádné nařízení neporušil. Šest lidí ani nemusel nahlašovat na krajskou hygienickou stanici.

Covid měl i jeho otec

Přestože koronavirus prodělala jeho sestra, švagr, neteř, synovec i jednaosmdesátiletý otec, názor na boj s nemocí zpěvák nemění. Jak uvedl v nedávném rozhovoru pro CNN Prima NEWS, protiepidemický systém (PES) je podle něj absolutní paskvil.

„Covid pomine, to je dáno přírodními zákony. A hudba a divadlo už přežily historicky horší katastrofy. Ale jednoduché to nebude. Obávám se, že zhruba třetina populace se nechala hysterickou kampaní vyděsit natolik, že už nikdy nepůjdou na koncert, do divadla nebo do kina,“ podotkl Ledecký.

U fanoušků boduje

„Janku, Vaše vánoční koncerty jsou součástí našeho (před)vánočního času už řadu let. Letos to bohužel nevyjde. Tak děkujeme alespoň za tento krátký videokoncert. Pevně věříme, že příští rok Vás zase uslyšíme naživo. Díky za to, že to nevzdáte,“ napsal Petr K. pod videem. Reagovali i místní z Chotěboře. „Byla jsem u toho a zážitek obrovský. Díky moc. V této době konečně kratičký koncertík a v první adventní neděli. Díky,“ doplnila Růžena V.

Zpěvák si podle svých slov koncert také užil, i když by podmínky mohly být lepší. „Nikdy to nevzdám. Vy to taky nevzdávejte. V Chotěboři sněžilo a byla zima, že mi málem harmonika k hubě přimrzla. Ale bylo senzační si zase po půl roce zahrát, i když to bylo jenom natáčení. Krásný advent,“ dodal Janek Ledecký k videu.

Tagy:
protest Vánoce advent koncert videoklip opatření kultura koncerty koronavirus COVID-19 Janek Ledecký PES ilegální koncert Chotěboř Krajská hygienická stanice Reflex