Miss popsala horor po nehodě v Bratislavě: Její bratr unikl jen o vlásek, kamarád zemřel

Slovenská vicemiss 2020 Viktória Podmanická

Svědci o tragédii v Bratislavě

Tragická nehoda, k níž došlo v neděli na bratislavské autobusové zastávce, si vyžádala životy čtyř lidí. Jednou z obětí je teprve 19letý student, který by za dva týdny oslavil 20. narozeniny. Jednalo se o kamaráda bratra slovenské 1. vicemiss Viktórie Podmanické, který byl rovněž na místě. Modelka přiblížila, co se odehrálo.

Čtyři mrtví a šest zraněných. Takovou bilanci si vyžádala jízda opilého řidiče, který ve vysoké rychlosti v neděli večer najel do autobusové zastávky Zochova v Bratislavě. Muž, kterým má být šéf deaflympijského výboru Dušan Dědeček, nadýchal 1,6 promile. Na celé situaci je strašlivý i fakt, že na místě tragédie nejsou patrny ani známky po brzdění. Děsivou nehodu zachytily i průmyslové kamery, z jejich záběrů tuhne krev.

Pomoc přivolal bratr miss Podmanické

Postupně jsou zveřejňovány také informace o obětech. Mezi čtyři vyhaslé životy patří i kamarád bratra slovenské modelky a bývalé miss Podmanické.

„Na zastávce Zochova byl i můj bratr. Byl tam se svým kamarádem, kterého nejdřív nemohl najít. Nakonec ho našel, byl několik metrů od zastávky. Okamžitě zavolal sanitku – byl to on, kdo přivolal pomoc. Byla to hrůza, viděl tam ty lidi, jejich konec... Mému bratrovi se naštěstí nic nestalo, ale bohužel, jeho kamarád takové štěstí neměl. Je jednou z obětí,“ uvedla zdrcená modelka pro web Pluska.sk.

Doplnila, že bratrův kamarád by za dva týdny oslavit 20. narozeniny. Následně přiblížila, co se vteřiny před tragédií odehrálo. „Byly to sekundy. Někteří lidi na zastávce viděli, že se k nim řítí auto z podjezdu. Někteří křičeli, že na ně jede. Jenže byli tací, kteří stáli zády k přijíždějícímu auto. Můj bratr ho ale naštěstí viděl,“ sdělila.

Kamarádka bojuje o život

Je si jistá, že vůz nejel podle předpisů. „Auto pak narazilo do stromů nad zastávkou. Za sebou táhlo lidi,“ popsala děsivou scénu. Na zastávce v době nehody stáli zejména studenti. „Můj bratr jel vlakem z Banské Bystrice. Na zastávce pak přestupoval na autobus. Někteří však už nepřestoupili. Bratr je na tom psychicky špatně. Událost se týká celé naší rodiny i našeho okolí. O život nyní v nemocnici bojuje i má kamarádka,“ uzavřela zdrceně.

Tagy: