Prima CUP míří na Šumavu. Koncem července nabídne trasy pro zkušené závodníky i rodiny s dětmi

Cyklistický seriál horských kol Prima CUP míří na Šumavu, kde se v sobotu 27. července odehraje premiéra závodu ČEZ Šumavský MTB maraton. V pořadí sedmý závod seriálu nabídne skvělé bikové podmínky a oslní krásou šumavské přírody i rozmanitostí tras. Připravené jsou tři varianty, aby si každý účastník našel tu pravou – vyhovující jeho schopnostem a zkušenostem.

Pro ty, kteří milují opravdové výzvy, je připravená hlavní trasa o délce 62 kilometrů. Ta je určená pro zkušené cyklisty a závodníky, kteří se nebojí náročného terénu, stoupání a technicky obtížných úseků. Trať vede malebnými kouty Šumavy, hustými lesy, horskými loukami, kolem řek a potoků. Nebudou chybět strmá stoupání, která prověří fyzickou kondici účastníků na maximum. I proto je závod zařazen do nejvyšší domácí soutěže v maratonu, kterou je Škoda Auto Český pohár v maratonu.

ČTĚTE TAKÉ: Oblíbený italský ostrov nabízí ubytování zdarma. Zájemci však musí splnit pět podmínek

Těm, kteří preferují méně náročnou jízdu, je určená hobby trasa o délce 29 kilometrů. Ideální je pro sportovce, kteří si chtějí užít cyklistiku v krásné přírodě bez extrémní fyzické zátěže. Trasa je navržená tak, aby byla přístupná i méně zkušeným sportovcům. Nabídne krásné výhledy a přírodní scenérie, které jsou pro Šumavu typické. Účastníci se mohou těšit na příjemnou jízdu lesními cestami a zábavnými stoupáními.

Třetí, rodinná 17kilometrová trasa, je optimální pro rodiče s dětmi, kteří chtějí strávit čas v přírodě a aktivně se zapojit do cyklistického závodu. Trasa je bezpečná a nenáročná, takže ji zvládnou i děti a méně zkušení cyklisté. Rodinná trasa vede přes krásné a klidné části Šumavy. Svůj závodní program okusí i děti do 10 let. Okruhy jsou navrženy tak, aby byly bezpečné a zábavné a děti si mohly užít závodění v přátelském a podporujícím prostředí. Pro mnoho z nich to bude první závodní zkušenost, která může být základem pro jejich budoucí zájem o cyklistiku a sport obecně.

Tagy: