Slunce si ještě chvíli neužijeme, pak přijde zlom. Vyjasní se a oteplí až na 18 stupňů

Oteplení

Počasí 18.3.2022 6:50

Ačkoliv v pátek a v sobotu musíme v Česku počítat se zataženou oblohou, v neděli se začne vyjasňovat. Slunečné počasí vydrží i po zbytek příštího týdne. Teploty by se měly vyšplhat až na 18 °C, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V pátek bude oblačno až zataženo a místy, zejména na Moravě, přechodně polojasno. V Čechách se jen ojediněle objeví slabý déšť nebo přeháňky. K večeru se v místech nad tisícem metrů nad mořem vyskytnou srážky sněhové. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 9 až 13 °C, na horách v tisíci metrech nad mořem kolem 5 °C.

V noci z pátku na sobotu očekávejme oblačnou až zataženou oblohu. Místy, zejména na Moravě a ve Slezsku, bude přechodně polojasno. Na severozápadě místy, jinde v Čechách jen ojediněle, se objeví slabý déšť nebo přeháňky. V polohách nad 700 metrů nad mořem se vyskytnou srážky sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 °C, při zmenšené oblačnosti bude kolem −3 °C.

Jak bude o víkendu

V sobotu počítejme s převážně polojasnou oblohou. V Čechách zpočátku bude oblačno až zataženo. Na severozápadě a západě se místy vyskytne slabý déšť nebo přeháňky, v místech nad 700 metrů nad mořem srážky sněhové. Během dne začne oblačnost ubývat. Nejvyšší teploty se vyšplhají na 7 až 11 °C.

V neděli bude jasno. Nejnižší noční teploty klesnou na −1 až −5 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 8 až 12 °C.

Jasné zůstane i pondělí. Nejnižší noční teploty dosáhnou −1 až −5 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 10 až 14 °C.

V úterý počítejme s většinou jasnou oblohou. Nejnižší noční teploty klesnou na 0 až −4 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 11 až 15 °C.

Od středy do pátku bude jasno, v závěru období až polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou na +1 až -4 °C, postupně se vyšplhají na +4 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 13 až 18 °C.

Tagy: