Zemřel populární americký hudebník a herec. Pro kapelu Eagles napsal ty největší hity

Ve věku 78 let zemřel americký zpěvák a skladatel J. D. Souther, známý především svou spoluprací s kapelou Eagles a zpěvačkou Lindou Ronstadt. Známý byl i jako seriálový a filmový herec. Podle informací deníku Los Angeles Times odešel pokojně ve svém domě v Novém Mexiku.

Smrt umělce potvrdil deníku Los Angeles Times zástupce kapely Eagles. Souther podle jeho slov zemřel ve svém domě v Novém Mexiku, příčinu smrti neuvedl.

ČTĚTE TAKÉ: Zapletal o soupeření manažerů pěveckých hvězd i zákulisí Miss. Za kolik hrál Olympic?

J. D. Souther, celým jménem John David Souther, byl klíčovou postavou amerického country rocku 70. let. Narodil se v Detroitu, ale vyrostl v texaském Amarillu. V Los Angeles, kam se přestěhoval na konci 60. let, začala jeho spolupráce s Glennem Freyem z Eagles, se kterým krátce působil v kapele Longbranch Pennywhistle.

Přestože nebyl členem Eagles, jeho skladby, které pro tuto kapelu napsal, jako například New Kid in Town, Best of My Love a Heartache Tonight, se staly nesmrtelnými hity.

Souther však nezůstal jen u spolupráce s Eagles. Vydal několik sólových alb, přičemž největšího úspěchu dosáhl s písní You're Only Lonely v roce 1979, která se umístila na předních příčkách hitparády. Kromě toho přispěl svými skladbami také pro Bonnie Raitt, Jamese Taylora a především pro Lindu Ronstadt, se kterou nejen spolupracoval, ale zažil i krátký románek.

V rozhovoru pro Creative Independent v roce 2019 hudebník zavzpomínal na slova zpěváka Glenna Freye, který měl poznamenat: „Jedním z důvodů, proč J. D. neměl větší sólovou kariéru, je to, že nám a Lindě Ronstadt dal většinu svých nejlepších písniček.“

Zazářil i ve filmu

Kromě hudby se ale Souther věnoval také herectví. Poprvé se v roce 1989 objevil v seriálu Thirtysomething, účinkoval také v první sezóně seriálu Nashville či ve filmech Pohlednice z Hollywoodu, Navždy, Očistec či Vražedný termín, připomněl deník Variety.

Souther byl dvakrát nominován na cenu Grammy a v roce 2013 byl uveden do Síně slávy skladatelů. Koncertoval až do své smrti, na podzim plánoval společné vystoupení se zpěvačkou Karlou Bonoffovou.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: David věnoval své ženě k výročí dojemnou píseň. Kdysi jsme pěkně rozlítili rodiče, vzpomínala

Tagy: