Kate dojala fanoušky videem z královy oslavy. Detaily ze zákulisí rozebrala odezíračka ze rtů

Děti princezny Kate a Williama zase zaujaly grimasami.

Karel III. oslavil narozeniny

Princ a princezna z Walesu na svém Instagramu zveřejnili video ze zákulisí příprav na přehlídku, která je v Británii známá jako Trooping the Colour. Jde o tradičně slavené ceremoniální narozeniny panovníka. Fanoušci jsou z roztomilého videa nadšení. Obzvláště proto, že ukazuje návrat oblíbené princezny Catherine.

Ta se na veřejnosti objevila vůbec poprvé od loňských Vánoc. V březnu princezna prostřednictvím videa na sociálních sítích oznámila, že má rakovinu. Od té doby se přímo před lidmi neukázala – změnila to až vojenská přehlídka u příležitosti oslav narozenin britského krále Karla III., která se konala v sobotu. Ceremonie se v Británii tradičně koná druhou červnovou sobotu, a to bez ohledu na to, kdy se panovník skutečně narodil.

ČTĚTE TAKÉ: Přehlídka Trooping the Colour: Proč král slaví narozeniny dvakrát a co znamenají „barvy“?

Nové video ukazuje odjezd princezny z Walesu a jejích tří dětí – nejstaršího George, jediné dcery Charlotte a oblíbence fanoušků Louise – kočárem na ceremonii. „Vše připraveno na královu narozeninovou přehlídku,“ napsal královský pár. Video začíná dojemným momentem, kdy Kate hladí vlasy své dceři Charlotte.

Fanoušci se v komentářích nad záběry královské rodiny rozplývají. „Vítejte zpátky, princezno Kate, ráda vás vidím krásnou jako vždy,“ napsala jedna z komentujících. „Princezno z Walesu, jak jste statečná a silná. Bůh žehnej tak krásné rodině,“ přidala další.

Neposedný Louis

Po zhlédnutí vojenské přehlídky se královská rodina vrátila do Buckinghamského paláce, aby na balkoně zhlédla přelet Royal Air Force. Tam už to podle odezíračky ze rtů Nicoly Hicklingové taková idylka nebyla. Narušil ji miláček Britů princ Louis, který během slavnosti začal tančit, uvedla Hicklingová pro Mirror.

To se nelíbilo jeho sestře Charlotte. Princezna neváhala a bratra napomenula: „Musíš přestat. Dívej se na přehlídku.“ „Nebudu,“ odbyl ji Louis podle odbornice.

V jednu chvíli si princ během vojenské přehlídky začal hrát s okenními žaluziemi. Ty ho zřejmě velmi zaujaly, a tak se podle odezíračky zeptal matky, zda si s nimi může hrát dál. Ta mu novou zálibu promptně zarazila. „Potřebuji, abys se soustředil na přehlídku,“ řekla synovi.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Útok na Karlův portrét: Vandalové mu nasadili hlavu kreslené postavičky, vadí jim týrání zvířat

Tagy:
Velká Británie narozeniny vojenská přehlídka Royal Air Force princ z Walesu Karel III. slavnost Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge Charlotte, princezna z Cambridge