Krvavý střet. Koně způsobili u Vrchlabí tři dopravní nehody, nepřežili

Dva koně v úterý brzy ráno na hlavní silnici I/14 mezi Lánovem a Vrchlabím na Trutnovsku způsobili postupně tři dopravní nehody. Zvířata střet nepřežila, nikdo z lidí v havarovaných vozidlech zraněn nebyl. Předběžná škoda je více než 210 tisíc korun. Majiteli koní hrozí pokuta, uvedla mluvčí krajské policie Iva Kormošová.

Nehody se podle mluvčí staly v rozmezí asi 20 minut. Zvířata nejprve vběhla do cesty autobusu, který jednoho koně přejel. Zezadu do autobusu narazilo osobní auto, jehož řidič nestihl zareagovat. Přeživší kůň pokračoval dál a v protisměru se střetl s osobním vozidlem, nakonec skončil pod koly dalšího autobusu. „Nikdo ze zúčastněných osob nehody nebyl zraněn, poník a americký klusák střet nepřežili,“ informovala Kormošová.

Než se zvířata podařilo vyprostit a nehody zaevidovat, provoz na silnici byl téměř 4,5 hodiny řízen kyvadlově. Předběžná škoda na vozidlech je více než 110 tisíc korun, na uhynulých zvířatech 100 tisíc korun. Řidič osobního auta, který zezadu narazil do autobusu, za přestupek nedodržení bezpečné vzdálenosti dostal pokutu.

„Pokuta hrozí i majiteli koní, protože jeho povinností je zvířata řádně zabezpečit a zabránit jejich pobíhání po komunikaci,“ uvedla Kormošová.

Tagy: