V Thajsku shořel školní autobus. Podle úřadů přišlo v plamenech o život 26 lidí

Při požáru školního autobusu na předměstí Bangkoku zahynulo 23 dětí a tři učitelé, uvedla podle místního deníku Bangkok Post thajská policie. Záchranáři převezli 19 přeživších do nemocnice. Ve voze cestovalo 38 dětí ze školky, základní i střední školy a šest učitelů.

Autobus byl druhým z trojice autobusů, které vezly děti na výlet z centrální provincie Utchajtchání na výstavu v thajském úřadu pro výrobu elektřiny v provincii Nontchaburí. Hořet začal kolem poledne místního času (7:00 SELČ) v provincii Patchumtchání, na severním předměstí hlavního města, sdělil thajský ministr dopravy Surija Džungrungrengkit.

ČTĚTE TAKÉ: Vědci našli nejstarší sýr na světě. Skrývala ho rakev s pradávnou čínskou mumií

Výprava předtím navštívila historický park ve městě Ajutthaja. Jednalo se o jednodenní vzdělávací výlet. Podle ministra byl autobus poháněn stlačeným zemním plynem. „Ministerstvo musí přijmout nové opatření… Vozidla tohoto typu by neměla používat taková paliva. Je to velmi riskantní,“ řekl.

První snímky sdílené místními médii ukazovaly hustý šedý dým valící se z autobusu, který stále hořel. Požár byl podle deníku Bangkok Post následně uhašen. Podle AP mu měla předcházet exploze jedné z pneumatik, poté vozidlo narazilo do svodidel. Informoval o tom jeden ze zasahujících záchranářů.

Řidič autobusu podle thajského ministra vnitra Anutina Čánvirakuna přežil, ale zřejmě utekl a zatím se ho nepodařilo najít.

Fotografie a videa hořícího autobusu zveřejnili na sociální síti X svědci události.

Šinavatrová na sociální síti X vyjádřila pozůstalým hlubokou soustrast. „Vláda pokryje veškeré léčebné výdaje a rodinám obětí poskytne odškodnění,“ napsala v příspěvku.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Obří krajta škrtila dvě hodiny bezmocnou Thajku. Útočila u ní doma, boj o život zachytilo video

Tagy:
dítě Asie škola dopravní nehoda Thajsko Bangkok školní autobusová linka katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události