Rána pro herecký svět: Zemřela další hvězda z Broadwaye. Ken Page zářil v muzikálu Kočky

Ve věku 70 let zemřela broadwayská hvězda Ken Page. Na sociálních sítích to oznámila jeho dlouholetá kamarádka Dorian Hannawayová. Muzikálový herec byl známý především díky roli Lva v muzikálovém hitu Čaroděj a Starého Deuteronomia v Kočkách a také jako hlas Oogie Boogieho v klasickém animovaném filmu Noční můra před Vánoci, napsal web The Mirror.

„Ken Page odešel do dalšího představení. Mám zlomené srdce,“ napsala na Facebooku Dorian Hannawayová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Královské rodině bych se nepoklonil, hlásají herci. Kritizuje ji Law, McKellen či Radcliffe

Uživatelé následně v komentářích vyjádřili upřímnou soustrast. „Ach ne. Je mi to tak líto, když čtu tuto smutnou zprávu. Posílám vám lásku a objetí. Ať jeho památka žije navždy,“ napsal jeden z nich. „Nemám slov a mám zlomené srdce. Posílám všechnu svou lásku,“ dodal další.

Ken Page One of the sweetest, most talented guys on the planet. Dorian Hannaway just posted that he's left us. And, I...

Posted by Shari Belafonte on Monday, September 30, 2024

Smutná zpráva zasáhla i herečku Shari Belafonteovou. „Jeden z nejsladších a nejtalentovanějších chlapů na světě. Nemůžu tomu uvěřit, ale je to pravda. Mám pocit, že to teď přichází až příliš rychle a až příliš zběsile. James Earl, Dame Maggie, Kris, Pete Rose, Dikembe, Officer Taggert, John Ashton, Drake H a teď Ken,“ uvedla Belafonteová na Facebooku.

Ken Page se narodil 20. ledna 1954 v St. Louis a debutoval na Broadwayi rolí Lva v hitu Čaroděj z roku 1975. Proslavil se také rolí Nicely-Nicely Johnsona v obnoveném představení Guys and Dolls z roku 1976. V roce 1982 hrál ve hře Ain't Misbehavin', v Kočkách hrál Starého Deuteronomia a v roce 1999 se vrátil ve hře It Ain't Nothin' But the Blues. Působil také v mimobroadwayských a regionálních divadlech, napsal web The Mirror.

Později si vyzkoušel i režii. Na svém kontě má například Torch Song Trilogy z roku 1988 nebo Dreamgirls z roku 2006. Ve filmu Všichni psi jdou do nebe propůjčil hlas králi aligátorovi. Fanoušci filmu Noční můra před Vánoci si ho také pamatují jako Oogie Boogieho.

V roce 1984 debutoval v televizním seriálu Gimme a Break!, kde hrál po boku své kolegyně z Ain't Misbehavin' Nell Carter.

Broadway v pondělí navíc přišla o jednoho ze svých nejvýraznějších talentů. Gavin Creel, oceněný Tony Award a známý svými výkony v muzikálech jako Hello, Dolly! a Servírka, zemřel ve věku 48 let. Herec, který si zahrál i například v seriálu American Horror Story, podlehl vzácné formě rakoviny, která mu byla diagnostikována teprve před několika měsíci.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ohromná ztráta pro herecký svět. Zemřela Maggie Smithová, zazářila v sérii o Harrym Potterovi

Tagy:
hvězda společnost Facebook představení celebrity Daily Mirror umění a zábava umění, kultura, zábava a média smrt a umírání společenská rubrika John Ashton Ken Page Shari Belafonte