Sledujte Hlavní zprávy s Kovandou: Jaké budou hranice příspěvku na bydlení?

Lukáš Kovanda

Vláda ve čtvrtek oznámila, že zváží změnu takzvaného normativu, aby se dávky na bydlení dostaly k co největšímu počtu lidí. Jaké budou hranice tohoto příspěvku? Živě odpoví ekonom Lukáš Kovanda. Nejen to bude tématem Hlavních zpráv.

Vláda zváží úpravu normativních nákladů na bydlení, které slouží pro výpočet výše příspěvku na bydlení. Příští týden požádá příslušné úřady o údaje pro případné navýšení částek. Novinářům to ve čtvrtek řekl premiér Petr Fiala (ODS). Při zvýšení normativů se dávka na bydlení zvedne.

Debatu o podpoře vyvolal předseda vlády svým středečním výrokem, že stát lidem výdaje na byt nad 30 či 35 procent jejich příjmu dorovná. Dopočet podpory do stropu, kterým je právě normativ, už nezmínil. Celou věc živě ve vysílání probereme s ekonom Lukášem Kovandou.

Miloš Zeman je v nemocnici. Podle Hradu jde jen o kontrolu vyživovací sondy, prezident má už příští týden úřadovat. Jednorázový příspěvek na dítě samoživitelkám mnohdy nestačí. Zkušenost jedné z nich –⁠ omezuje jídelníček, dělá si zásoby. Konec tropických teplot. Meteorologové varují před bouřkami, pak už teploty nebudou šplhat tak vysoko.

Nejen to je tématem Hlavních zpráv, které startují na CNN Prima NEWS a na Primě v 18:55.

Další čtvrteční program CNN Prima NEWS:

Zprávy z regionů ve 20:20

Aktuální zprávy ze všech regionů České republiky. Události, zajímavé příběhy, témata vašeho kraje.

Zprávy ve 21:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

Povídej ve 21:25

Pravdivé životní příběhy známých osobností bez obalu. To dobré, co je potkalo, ale i to, jaké nepřízni osudu musely čelit a jak se s tím vyrovnaly. Hlubokou zpověď sledujte v pořadu Povídej.

360° ve 22:00

Nejdůležitější události dne analyzované ze všech úhlů pohledu. Pokud o nich mluvíte, my taky.

Zprávy ve 23:00

Ty nejnovější ověřené zprávy z domova i ze světa. Rychle, stručně a srozumitelně.

Tagy: