Sledujte Nový den s Fialou. Jak bude vláda bojovat proti drtivé inflaci?

Premiér Petr Fiala (ODS) v nedělní Partii

Rozhovor s Petrem Fialou

Česko čelí největšímu zdražování od devadesátých let. Kromě inflace musí vláda řešit migrační vlnu z Ukrajiny. Zvládá kabinet premiéra Petra Fialy (ODS) čelit dopadům ruské invaze? Právě předseda vlády bude hostem pořadu Nový den. Rozhovor s Fialou můžete sledovat od sedmi hodin na CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku.

Meziroční inflace v dubnu stoupla na 14,2 procenta z březnových 12,7 procenta a dostala se na nejvyšší úroveň od prosince 1993. Toto číslo řadí Českou republiku na nejvyšší příčky v Evropské unii.

Fialův kabinet připravil web s názvem Deštník proti drahotě, na kterém shrnuje pomoc jednotlivým skupinám obyvatel kvůli růstu cen. Na opatření vydá z rozpočtu v letošním roce zhruba 100 miliard korun. I na tuto iniciativu dojde během rozhovoru řeč.

Vláda se rovněž musí vypořádávat s migrační vlnou z Ukrajiny. Od začátku ruské invaze přicestovalo do Česka více než 330 tisíc ukrajinských uprchlíků. Evropská komise v této souvislosti uvolnila z unijních fondů 27,4 milionu eur (téměř 680 milionů korun), které věnuje České republice. Fiala považuje finanční podporu od EU za vstřícný krok. Bude ale stačit?

Rozhovor s premiérem můžete sledovat od sedmi hodin na CNN Prima NEWS nebo přímo v tomto článku.

Tagy: