Smrt Marka, těhotné Evy a dcerky u Strekova: Sousedé jsou v šoku. Kdo se ujme ročního sirotka?

Tragická nehoda si vyžádala tři lidské životy.

Tragická nehoda u Strekova

Zdravili jsme se, takoví slušní lidé to byli. Je to obrovská tragédie. Tak sousedka vzpomíná na rodinu, která se – až na ročního Timonka – stala obětí nedělní nehody u slovenské obce Strekov. Při čelní srážce dvou osobních vozů vyhasl život otce, těhotné matky a jejich osmileté dcery. Batole bylo převezeno do nemocnice, kde jej na jednotce intenzivní péče navštívili příbuzní. Zřejmě si ho do péče vezmou prarodiče.

Zpráva o tom, že v neděli pravděpodobně cestou z výletu zemřela takřka celá brzy pětičlenná rodina, sousedy zasáhla. „On byl takový vysoký... Ach jo... To je něco neuvěřitelného, skutečně. Zdravili jsme se, takoví slušní lidé to byli. Je to obrovská tragédie,“ svěřila se webu tvnoviny.sk žena, která žila v Nových Zámcích s rodinou v sousedství.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragická nehoda u Štúrova. Vyhasly dva mladé životy, auto skončilo doslova na šrot

Auto, které náhle vjelo do protisměru, řídil 37letý Marek – brzy trojnásobný otec a manžel. Co přesně se v osudnou chvíli stalo, zkoumají vyšetřovatelé. Šokující je však podle dopravního soudního znalce Jozefa Veverky fakt, že se na místě tragédie nenašly brzdné stopy od vozidla, v němž rodina cestovala.

Celou dobu ho konejšila

Po čelním střetu s protijedoucím autem zemřel jak Marek, tak jeho těhotná manželka Eva, s níž by brzy oslavil třetí výročí svatby. V době nehody byla 31letá žena v sedmém měsíci těhotenství. Záchranáři se snažili oživit i teprve osmiletou dívenku, dcera dvojice však svůj boj o život prohrála. Jediným přeživším se stal roční Timonko, kterého svědci vyndali z autosedačky.

Do doby, než přijeli záchranáři, ho v náručí konejšila jedna z přítomných žen. „Chlapce vytáhli z auta a dali do rukou jedné paní, která plakala. Vzala jsem si ho a už si jej u sebe nechala, celou dobu jsem ho hladila. Malý měl díky bohu jen dvě oděrky. Viděli, že je v pořádku,“ líčila pro web noviny.sk. Chlapeček byl následně letecky transportován do nemocnice v Nových Zámcích. Během zásahu měli slzy v očích i sami záchranáři.

Chlapeček skončil na dětské jednotce intenzivní péče, a ačkoliv je zraněný, je mimo ohrožení života. Podle informací TV Noviny ho ve zdravotnickém zařízení navštívili příbuzní. Ředitel nemocnice Karol Hajnovič řekl, že se ročního sirotka pravděpodobně ujmou jeho prarodiče, uvedl web noviny.sk.

Na zesnulou Evu vzpomínala i ředitelka základní školy, kde do chvíle, než šla na mateřskou dovolenou, učila prvňáčky. „Když odejde tak mladý a úspěšný člověk, vynikající paní učitelka, tak to zasáhne nejen blízké, ale i všechny, kdo s ní pracovali,“ popsala Anna Kijaček Rošková. „Měli ročního synka a těšili se na velkou rodinu. Čekala miminko,“ vzpomínala pro TV Markíza na kolegyni. Od pondělí na škole vlaje černá vlajka.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Litvínově havaroval linkový autobus. Mezi zraněnými bylo i dítě

Postarší řidič protijedoucího vozidla a starší spolujezdkyně utrpěli lehká zranění. Oba byli podle informací slovenských médií převezeni do nemocnice, jejich stav je však stabilizovaný.

Tagy: