Ve dne bude teplo, v noci mráz. Meteorologové očekávají příchod silného větru

Nejvyšší teploty v následujících dnech vyšplhají i nad hranici deseti stupňů Celsia, v noci ale klesnou pod bod mrazu. V pátek a v sobotu meteorologové navíc očekávají silný vítr, který může místy v nárazech dosahovat rychlosti až 90 km/h.

Ve čtvrtek bude obloha zpočátku zatažená, ojediněle se vyskytne mrholení. Odpoledne pak má být na většině území převážně polojasno. Večer ale meteorologové očekávají přibývání oblačnosti, a na západě a severozápadě Čech se tak ojediněle může vyskytnout déšť. Nejvyšší teploty dosáhnou na 7 až 11 °C, v tisíci metrech na horách se budou pohybovat kolem 4 °C. Vát bude mírný jihozápadní až západní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

V noci na pátek bude obloha převážně zatažená, nejnižší teploty klesnou na 5 až 1 °C. Vát bude mírný jihozápadní až západní vítr rychlostí 2 až 6 m/s. Na severovýchodě Čech a na Moravě může zeslábnout až pod 3 m/s, přičemž teploty pak mohou klesat až k −2 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrozí kolaps polárního víru, silně ovlivní počasí v Evropě. Jak bude v Česku?

V pátek bude na většině území zataženo a občas se vyskytne déšť, na severovýchodě a východě ojediněle i mrznoucí. Nejvyšší teploty dosáhnou na 6 až 10 °C. Vát bude mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, který bude postupně zesilovat na čerstvý západní 5 až 10 m/s. Ten může v nárazech dosáhnout rychlosti až kolem 15 m/s, na horách pak až 25 m/s (90 km/h).

Na sobotu a neděli předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu zataženou oblohu s občasnými přeháňkami, které mohou být v polohách nad 800 metrů i sněhové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat okolo 5 až 10 °C, respektive 3 až 7 °C. Silný vítr se očekává také v sobotu. Vát bude rychlostí 5 až 10 m/s, v nárazech ale může dosáhnout rychlosti kolem 15 m/s, na horách až 25 m/s (90 km/h). Večer bude zvolna slábnout a v neděli už povane rychlostí 3 až 7 m/s.

Tagy: