Česko čeká slunečné počasí, postupně se však bude ochlazovat. Nejmrazivější bude neděle

Počasí

Počasí 3.3.2022

Příští dny bude v Česku převážně jasno až polojasno, teploty se ve čtvrtek vyšplhají až k 7 °C. Postupně se však bude ochlazovat. V noci teploty klesnou až k -11 °C. Český hydrometeorologický ústav předpovídá také občasné sněžení.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, později večer na severu a severovýchodě bude místy oblačno až zataženo, ojediněle se vyskytne i slabé sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou k -4 až -8 °C, ojediněle až -10 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 3 až 7 °C,“ uvádí ČHMÚ.

Pátek by měl být oblačný až zatažený. Místy by se podle meteorologů měly objevit sněhové přeháňky, na horách na severu a severovýchodě sněžení budou četnější. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -2 až -6 °C, při vyjasnění až -8 °C. Nejvyšší denní teploty mezi 1 až 5 °C,“ předpovídá ČHMÚ.

sobotu bude oblačno až polojasno, ráno se ojediněle objeví i mrznoucí mlhy. „Na severovýchodě očekáváme místy sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k -2 až -6 °C, při vyjasnění až -8 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C,“ uvádí meteorologové.

I neděle bude polojasná až skoro jasná. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -5 až -9 °C, v údolích kolem -11 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C.

pondělí bude oblačno až zataženo, zpočátku místy polojasno. „Místy se může objevit i občasné sněžení nebo sněhové přeháňky,“ doplnil ČHMÚ. Nejnižší noční teploty klesnou k -3 až -7 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají k 0 až 4 °C.

Podobně bude i v dalších dnech. Meteorologové předpovídají převážně oblačno až zataženo, místy až polojasno, a to s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňky. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od -3 do -7 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 0 až 5 °C.

Tagy: