Nešťastný let hrůzy: Při cestě do Singapuru zemřel kvůli turbulencím 73letý britský režisér

Letoun Boeing 777 společnosti Singapore Airlines

Letadlo singapurských aerolinek zasáhly silné turbulence

Při letu společnosti Singapore Airlines z Londýna do Singapuru zemřel v úterý třiasedmdesátiletý pasažér z Británie. Podle zjištění deníku Daily Mail šlo o Geoffa Kitchena, režiséra hudebního divadla z Gloucestershire. Spolu s manželkou letěl na pohádkovou dovolenou, která měla být jejich splněným snem. Letadlo se však dostalo do mimořádně silných turbulencí a muselo nouzově přistát na letišti v thajském Bangkoku.

Třiasedmdesátiletý senior na palubě letounu Boeing 777 patrně utrpěl infarkt, napsal britský web Daily Mail s odkazem na vyjádření úřadů.

ČTĚTE TAKÉ: Tajemná mlha z ventilace letadla zaskočila cestující. Začali se svlékat, ukazuje video

Geoff Kitchen byl tajemníkem hudebního divadla Thornbury Musical Theatre Group v hrabství Gloucestershire. „S velkým zármutkem jsme se dozvěděli zdrcující zprávu o úmrtí našeho váženého kolegy a přítele Geoffa Kitchena při nedávné letecké nehodě. Geoff byl vždy gentleman, vynikal maximální poctivostí i čestností a vždy dělal to, co bylo pro skupinu správné. Jeho oddanost skupině TMTG byla nezpochybnitelná. V místní komunitě v Thornbury sloužil více než 35 let, kdy zastával různé funkce, včetně předsedy, pokladníka a posléze i tajemníka. Naše myšlenky a modlitby patří v této těžké chvíli jeho manželce a rodině,“ uvedli truchlící kolegové na sociální síti Facebook.

It is with a heavy heart that we learn of the devastating news of the passing of our esteemed colleague and friend Geoff...

Posted by Thornbury Musical Theatre Group on Tuesday, May 21, 2024

Blízký přítel zesnulého Steve Dimond popsal zesnulého Kitchena jako úžasného umělce, který byl svému okolí vždy nápomocný. „Věnoval se amatérskému dramatu, pomáhal mi vytvářet kulisy pro naši novou inscenaci,“ vzpomínal Dimond, který žije jen pár metrů od Kitchenova domu. „Byl to skvělý zpěvák, úžasný herec, byl v naší komisi a miloval hudební divadlo. On i jeho žena mají rádi živou hudbu všeho druhu. Se svou manželkou se zná už od puberty, jsou krásný pár. Je to hrozný šok, byl to opravdu milý chlap,“ povzdechl si přítel.

Splněný sen se proměnil v tragédii

Geoffrey Kitchen a jeho manželka Linda se vypravili na šestitýdenní dovolenou, během které plánovali procestovat jihovýchodní Asii a Austrálii. Měl to být jejich splněný sen.

Bohužel se pohádková dovolená změnila v ohromnou tragédii ještě před tím, než vůbec dorazili na místo. Letoun Boeing 777 společnosti Singapore Airlines mířící z londýnského letiště Heathrow do Singapuru zasáhly během letu silné turbulence. Letadlo několik minut prudce klesalo. Piloti museli nouzově přistát na letišti v Bangkoku, kde už čekaly záchranné týmy, informoval web BBC. Ze záběrů, které se šíří na sociálních sítích, je vidět, že letadlo mělo popraskané stěny.

Prudké klesání letounu navíc způsobilo, že pasažéři, kteří nebyli připoutání, byli vymrštěni do stropu. Na palubě bylo celkem 211 pasažérů a 18 členů posádky. Celkem 71 lidí muselo podle thajských úřadů vyhledat ošetření, šest z nich bylo vážně zraněno. Mnozí utrpěli tržné rány na hlavě, když byli při zmíněném prudkém klesání letadla vymrštěni ke stropu.

Mezi zraněnými, kteří byli transportováni do nemocnice, byla i Kitchenova manželka Linda. Detaily o jejím zdravotním stavu nebyly zveřejněny.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Telefonujete za volantem? Nejspíš máte sklony k psychopatii a narcismu, uvádí studie

Tagy: