Puma usmrtila chovatele na Slovensku. Byla to otázka času, hovoří o vážném pochybení místní

Puma americká

Puma zaútočila na chovatele

V obci Jasení v okrese Brezno na Slovensku přišel o život 63letý muž. Noviny.sk uvádí, že mělo jít o majitele kontaktní zoo. Muž měl utrpět smrtelná zranění poté, co jej napadla puma. Původní informace tvrdily, že muže napadl leopard. Sousedé vypověděli, že zvířata neměl dobře zabezpečená a bylo podle nich otázkou času, než k nějaké tragédii dojde.

Policisté uzavřeli ulici v obci Jasení ve čtvrtek v noci. Na jejím konci se nacházel rodinný dům s areálem kontaktní zoo. Za policejní pásku se dostali pouze majitelé okolních domů, informuje web Noviny.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel homosexuální tučňák Sphen. S partnerem se proslavili odchovem mláďat, čelili i útokům

Majitele kontaktní zoo, který v areálu choval kromě šelem také opice a několik plemen psů, sousedé přes den údajně neviděli. Jeho bezvládné tělo objevili až pozdě večer. Podle informací z místa činu byl napaden jednou z pum, které ve výběhu choval. Zraněním muž podlehl, soudní lékař mohl pouze konstatovat jeho smrt.

Sousedé byli informací šokováni, nicméně někteří uvedli, že tragédii očekávali. „Zvířata choval už dost dlouho. Bylo jen otázkou času, kdy se stane neštěstí,“ uvedl pro Noviny.sk jeden z nich. „Byl na to sám a neměl to z hlediska bezpečnosti dostatečně zajištěné,“ prohlásil další.

Okolnosti tragédie vyšetřuje policie. Kriminalisté z Brezna byli na místě dlouho do noci a policejní technik zajišťoval stopy. Na místo přijel také veterinář. Co bude nyní se zvířaty, zatím není jasné.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: V Olomouci se vylíhl největší motýl na světě. Chovat doma ho může kdokoli

Tagy: