Poslední foto zesnulého herce Karla Heřmánka. Užíval si s Bartoškou a Trojanem

Ještě na začátku červenci Karel Heřmánek navštívil filmový festival v Karlových Varech.

Ve věku 76 let zemřel herec Karel Heřmánek

Karel Heřmánek, který v sobotu tragicky zemřel ve věku 76 let, ještě na začátku července navštívil filmový festival v Karlových Varech. Přijel tam s manželkou Hanou a pobyli tam spolu několik dní. Každý den si herec užíval naplno a zúčastnil se také utajovaného mejdanu na počest Jiřího Bartošky.

Karel Heřmánek s manželkou Hanou na filmový festival do Karlových Varů zavítal především kvůli svému dlouholetému kamarádovi Ivanu Trojanovi, který převzal Cenu prezidenta za mimořádný přínos české kinematografii a v rámci toho uvedl také film Karamazovi, v němž ztvárnil hlavní roli.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Modelka Tatiana Kuchařová se chlubí, že je ambasadorkou OSN. Nikdo jí ale tento titul neudělil

Zánět trojklanného nervu

Heřmánek si velmi užil také utajovaný mejdan, kde jeho spolužák z JAMU a přítel Jiří Bartoška slavil třicet let v čele festivalu v Karlových Varech. V doprovodu manželky Hany si party užíval dlouho do noci. Odcházel z ní ve veselé náladě ve společnosti své ženy a hereckého kolegy Jiřího Dvořáka.

VIDEO: Vzpomínky na Karla Heřmánka

Na filmovém festivalu v Karlových Varech se objevil nedlouho poté, co měl vážný zánět trojklanného nervu a hrozilo mu ochrnutí tváře. Zdravotní problémy na něm znát už nebyly, médiím tehdy prozradil, že se cítí velmi dobře. Po celou dobu v Karlových Varech byl ve výtečné kondici a úsměvy rozdával na všechny strany.

První slova zarmoucené rodiny

O nečekaném úmrtí Karla Heřmánka informovala jeho rodina v neděli prostřednictvím Divadla Bez Zábradlí, které Heřmánek spolu se svou manželkou založil. „Včera v odpoledních hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, tatínek a dědeček Karel Heřmánek,“ uvedla rodina na Facebooku Divadla Bez Zábradlí.

Jak přesně herec zemřel, zatím není známo, ale podle neověřených informací redakce Showtime se měl zastřelit na střelnici. „Bolest, která nás zasáhla, je nezměrná. Děkujeme za veškeré projevy soustrasti a prosíme o respektování soukromí,“ stálo v jejich prohlášení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jaroslav Suchánek, televizní komentátorská legenda a otec herce Michala Suchánka. Zůstal jsem sám, prožívám nejblbější část života, říká

Tagy:
Jiří Bartoška smrt rodina společnost syn tragédie herec celebrity hodnoty Ivan Trojan Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary Karel Heřmánek příčina smrti Hana Heřmánková Divadlo Bez zábradlí Janáčkova akademie múzických umění v Brně umění a zábava umění, kultura, zábava a média smrt a umírání společenská rubrika