Muž v Rakousku zastřelil dva lidi a je na útěku. Zamířit může do Česka, policie posílila hlídky

V rakouském regionu Mühlviertel nedaleko hranic s Českem byly v pondělí zastřeleny dvě osoby. Nepotvrzené zprávy hovořily dokonce o třech mrtvých, to ale policie později popřela. Pachatel je na útěku a není vyloučeno, že zamířil do Česka, píší rakouská média. Čeští policisté zatím nemají informace, že by se podezřelý muž nacházel na našem území, preventivně ale posílili hlídky na hranicích.

Jeden z mrtvých je patrně starosta obce Kirchberg v okrese Rohrbach ve spolkové zemi Horní Rakousy. Zastřelen měl být na louce za městem. Druhou obětí, kterou policie potvrdila, je podle webu Heute šéf místního loveckého spolku. Jeho tělo se našlo o několik kilometrů dál v obci Arnreit.

ČTĚTE TAKÉ: Dívka se střelila do hlavy kvůli catfishingu. Ze záznamu volání na tísňovou linku mrazí

V pozadí činu tak mohly být spory v loveckém spolku. Pachatel, zřejmě lovec, je stále na útěku a podle policie probíhá velký zátah ve snaze ho dopadnout. Podle webu Heute je možné, že pachatel utekl do České republiky, jejíž hranice jsou od druhého místa činu vzdáleny jen zhruba 20 kilometrů.

ÖFFENTLICHKEITSFAHNDUNG Nach einem Gewaltverbrechen im Bezirk Rohrbach bitten wir um Hinweise. Aktuell wird nach dem...

Posted by Polizei Oberösterreich on Monday, October 28, 2024

„V tuto chvíli nemáme zprávy, že by se pachatel nacházel na českém území. Jeho telefon byl zachycen v Rakousku,“ přiblížil pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Miroslav Šupík. Česká policie přesto situaci nepodceňuje. „Posílili jsme hlídky na hranicích,“ dodal Šupík.

„V současné době probíhá pátrání po 56letém muži. Má se pohybovat ve stříbrném voze VW Caddy s poznávací značkou RO-231EL. Policie výslovně varuje, že muž je ozbrojený a je považován za extrémně nebezpečného,“ píše web Plus 24.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Šok pro městečko v USA. Teenager zavraždil rodiče i malé sourozence, Přežila jen 11letá sestra

Tagy:
policie vražda Rakousko střelba trestná činnost Horní Rakousy Mühlviertel trestná činnost, právo a spravedlnost vyšetřování trestné činnosti