Tragédie na koupališti Kuchajda: Mladík se utopil před zraky kamarádů

Na koupališti Kuchajda v Bratislavě se utopil mladík.

V bratislavském jezeře se utopil 18letý mladík

V bratislavském jezeře Kuchajda v neděli přišel o život osmnáctiletý mladík. Podle svědků neuměl plavat. Poté, co skočil ze břehu do vody, se už nevynořil. Tragédii nedokázali zabránit ani jeho kamarádi, kteří vše viděli.

Parta kamarádů z východního Slovenska se v neděli večer vydala k bratislavskému přírodnímu koupališti Kuchajda. Nejprve zamířili do bufetu a poté rovnou do vody. Osmnáctiletý mladík do ní měl skočit jako první.

Ani po několika sekundách se ale nevynořil a zůstával pod hladinou. Jeden z jeho kamarádů za ním skočil a snažil se ho zachránit. Přihlížející z břehu mezitím zavolali pomoc. Do pár minut na místo dorazili záchranáři a hasiči.

Mladíka ve vodě hledal i potápěč. „Jeden z nich ho našel za pět minut,“ popsala průběh záchrany svědkyně. Potápěč vytáhl mladíka z vody na břeh, kde se ho záchranáři snažili dlouhé minuty oživovat. Zachránit se jim ho však nepodařilo.

„Prý mu bylo osmnáct let, pocházel z východu, pracovali tu na stavbě. Neuměl plavat, šel do vody a ta ho sebrala,“ popsala svědkyně s tím, že mladík mohl ve vodě dostat křeč. „Policisté Okresního ředitelství Policejního sboru Bratislava III. vyšetřují okolnosti, za nichž došlo k úmrtí chlapce,“ uvedla mluvčí slovenské policie Silvia Šimková pro TV JOJ.

Tragédii těžko nesli i jeho kamarádi. Jednoho z nich museli ošetřit lékaři, protože omdlel. „Udělalo se mu zle a zkolaboval. Asi dostal šok,“ sdělila svědkyně. „Pověřený policista začal v této souvislosti trestní stíhání ve věci usmrcení, přesné příčiny a okolnosti smrti budou známé až po obdržení závěrů z pitvy,“ uvedla Šimková. Teprve pitva prokáže, jestli za tragédii mohl například alkohol nebo náhlé zdravotní komplikace.

Tagy: