Žárlivý myslivec zastřelil přítelkyni i jejího milence. Soud mu snížil trest

Žárlivý myslivec Miroslav zastřelil přítelkyni i jejího milence. Soud mu snížil trest.

Zrušení trestu pro dvojnásobného vraha

62letý myslivec Miroslav Kumbera zastřelil loni v lednu svou 36letou přítelkyni a jejího údajného milence. Ve středu mu Vrchní soud v Praze zkrátil trest z původních devatenácti na sedmnáct let. Pomohlo, že na sebe zavolal policii a jednal v afektu. Trest si také odsedí v mírnější věznici.

K neštěstí došlo na konci letošního ledna v Horním Slavkově. Kumbera na odlehlé polní cestě zastřelil z legálně držené zbraně v autě ženu i jejího milence, pak na sebe zavolal policii. Po dvou zavražděných zůstaly opuštěné rodiny. O rodiče přišlo celkem pět nezletilých dětí.

„Toho dne, kdy se to stalo, jsem večer jel nakoupit do Karlových Varů. V Horním Slavkově jsem si všiml auta poškozeného a v něm seděla poškozená. Nebyl jsem si jistý, jestli je to ona, otočil jsem se a jel za nimi,“ popsal dříve před soudem střelec. Motivem vraždy měla být žárlivost. Podle obžaloby vraždu ale dopředu neplánoval.

„Vražda nebyla vedena s rozmyslem. Soud se přiklonil k tomu, že obviněný jednal v afektu,“ zmínil státní zástupce. Ten také popsal, co se zhruba stalo: „Začal se s nimi dohadovat o jejich vztahu a poté vytáhl legálně drženou pistoli a dvěma výstřely z bezprostřední blízkosti zasáhl nejprve muže a dalšími dvěma ranami pak ženu.“ Oba lidé na místě zemřeli.

Kumberovi nakonec pomohly polehčující okolnosti. Například to, že čin nahlásil, pak se k němu přiznal a u soudu projevil lítost. I státní zástupce před soudem zmínil, že původní trest, tedy devatenáct let za mřížemi, považuje za přísný, nikoli ale nepřiměřený.

Předseda senátu nakonec vynesl nový verdikt. Střelce poslal do vězení na sedmnáct let. „Vrchní soud nalezl ideální výměru. Takže jsem spokojen,“ dodal státní zástupce. Odsouzený byl také přeřazen do mírnější věznice.

Tagy: