Boeing 737 sjel v Senegalu z ranveje, na místě začal hořet. Úřady hlásí 11 zraněných

K nehodě Boeingu 737 došlo v africkém Senegalu. Letadlo se 78 lidmi na palubě sjelo při neúspěšném vzletu ze startovací plochy a začalo hořet. Zranit se mělo na 11 lidí, žádná úmrtí nejsou z místa hlášena, informuje web Daily Mail.

Stroj sjel po neúspěšném pokusu o vzlet z ranveje mezi nízké křoviny a suchou půdu. V době nehody, k níž došlo ve čtvrtek ráno, bylo na palubě 78 pasažérů, píše web Daily Mail.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Posun v případu nehody v Čáslavicích, při které zahynula babička s vnučkou. Řidič byl obviněn

Boeing senegalského dopravce Transair ihned zachvátily plameny, došlo k výraznému poškození jednoho z motorů. Na místo vyrazili hasiči, kteří začali bojovat s ohněm a rovněž začali evakuovat cestující.

Záchranáři zaznamenali 11 zraněných, mezi nimi čtyři vážně. Nikdo však nezemřel. Spoje z letiště poblíž hlavního senegalského města Dakar byly pozastaveny.

Jde o druhou nehodu Boeingu v posledních dnech. Ve středu došlo k dramatickému přistání stroje typu 767 na istanbulském letišti, které zaznamenaly i kamery. Nákladnímu letadlu společnosti FedEx se totiž těsně před přistáním nevysunul přední podvozek.

Po kontaktování řídicí věže se na místo sjeli hasiči i zdravotníci. Úspěšné dosednutí na zem doprovázel déšť jisker a následně také oblak kouře. Nikdo nebyl zraněn.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Záběry z Pardubic odhalily krutý detail neštěstí. Děti skočily přímo pod kopyta splašeného koně

Tagy: