Děsivá tragédie v nigerijské zoo: Chovatel nezajistil klec, lev ho zabil před zraky diváků

Útok lva nepřežil chovatel v zoologické zahradě v Nigérii. K tragédii došlo ve městě Abeokuta po pracovní době během ukázky krmení. Lev muži prokousl krk, další zaměstnanci šelmu zastřelili. Vedení zoo uvedlo, že zesnulý pracovník porušil předpisy. Na případ upozornil web BBC.

Dlouholetý ošetřovatel Babaji Daule si přizval v sobotu po pracovní době skupinu návštěvníků, aby sledovali krmení divokých šelem. Zapomněl však zajistit bezpečnostní pojistku klece, takže se lev dostal do výběhu, připomíná web BBC.

ČTĚTE TAKÉ: Kuriózní „šikana“ v moři. Vědci popsali, proč chobotnice při lovu bijí chapadly neposedné ryby

Zvíře napadlo 35letého chovatele v areálu Wildlife Park. Ten spadá pod nadaci, kterou vlastní bývalý nigerijský prezident Olusegun Obasanjo. Kromě lvů zde chovají i hyeny.

Místní policie uvedla v prohlášení, že „lev smrtelně zranil ošetřovatele v oblasti krku“. Zaměstnanci parku museli zvíře zastřelit.

„Chovatel zřejmě necítil nebezpečí. Jenže zapomněl zavřít bezpečnostní závoru, takže se šelma dostala ven. Muž byl na místě mrtvý,“ cituje oficiální prohlášení zooparku web Nigerian Tribune. Vedení rovněž vyjádřilo soustrast rodině zemřelého.

Smrtelnou nehodou se nyní zabývají vyšetřovatelé. K podobnému incidentu došlo také během letošního února na nigerijské Univerzitě Obafemiho Awolowa.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Také psi čelí podzimní vlně nemocí, veterinářka doporučuje očkování. Kdy zpozornět?

Tagy: