Autobus na Karlovarsku vlétl po srážce s autem na trať. Na místě byli ranění, roli hrál alkohol

Nehoda autobusu v Karlových Varech

Pád autobusu do kolejiště

Policie podezírá jednadvacetiletého řidiče osobního auta, který zřejmě způsobil ranní nehodu autobusu v Karlových Varech, z obecného ohrožení z nedbalosti. Auto se srazilo s autobusem, který pak prorazil zábradlí a sjel z kopce na železniční trať. Při nehodě se zranilo 17 lidí, a to 15 cestujících a oba řidiči. Po ošetření zůstal jeden člověk hospitalizován. Muž, který řídil osobní auto, nadýchal podle informací policie 0,83 promile alkoholu. Provoz v centru města byl obnoven kolem 15:30. Hasiči a Správa železnic odstranili uvízlý autobus v kolejišti. Oprava trati potrvá zřejmě do soboty.

Podle prvních informací sjel po 6:30 autobus městské hromadné dopravy ze zhruba dvoumetrové zídky do kolejiště na křižovatce Západní a Varšavské ulice po střetu s osobním automobilem. Autobus prorazil zábradlí a skončil přední částí v kolejišti. Kolej je posunuta přibližně o půl metru. Správa železnic po první prohlídce odhaduje, že oprava potrvá do soboty.

ČTĚTE TAKÉ: Řidič na Bruntálsku se zřítil do trhliny v mostě způsobené povodní. Nerespektoval zákaz vjezdu

Trať je podle mluvčího Správy železnic Dušana Gavendy poškozena v délce zhruba 15 metrů. Po vyproštění autobusu z kolejiště bude potřeba sundat poškozený kolejový rošt a obnovit štěrkové podloží. „Tyto práce potrvají podle situace a dostupnosti techniky do soboty. Poté by měl být provoz v úseku obnoven,“ uvedl Gavenda. České dráhy zatím nahradily traťové spoje náhradními autobusy.

Ráno k nehodě vyjelo pět hasičských jednotek s 11 kusy techniky. „Hasiči pomohli s vyproštěním cestujících i obou řidičů. Autobus také staticky zajistili proti dalšímu pohybu,“ řekl mluvčí krajských hasičů Lukáš Černý.

„Krátce po sedmé hodině ranní vyhlásila Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje první stupeň traumaplánu. Všech 17 účastníků nehody bylo s lehkými zraněními rozvezeno do zdravotnických zařízení v Karlovarském kraji i za pomoci dopravního automobilu hasičského záchranného sboru,“ uvedl mluvčí záchranné služby Radek Hes.

Zranění byli převezeni převážně do karlovarské nemocnice. „Ošetřili jsme celkem 15 zraněných. Hospitalizaci, ale zřejmě jen na krátkou dobu, si vyžádalo jedno zranění,“ řekla mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Markéta Singerová.

Podle mluvčího policie Jana Bílka byla v místě nehody doprava zcela zastavena od křižovatky u Chebského mostu po kruhový objezd u bývalé Solivárny. V centru města se ráno tvořily kolony. Podle mluvčího Správy železnic Gavendy nejezdí vlaky mezi stanicemi Karlovy Vary a Karlovy Vary Dolní nádraží.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Strojvedoucí Českých drah nadýchal 1,96 promile, přiznal Kupka. Srážku vlaků v Praze ale nezavinil

Tagy: