Pavlův život vyhasl při letecké nehodě. Nebeský dárek k nedožitým narozeninám jeho matku dojal

Pavel, který tragicky zahynul při nehodě vrtulníku u slovenského města Senica, má nyní svou hvězdu na obloze. Jeho blízká kamarádka Natálie se mu ji rozhodla věnovat k nedožitým dvacátým narozeninám, informoval deník Nový Čas.

Pavel miloval nebe. „Často jsme chodili s partou na hrad Korlátko, kde jsme pozorovali hvězdy. Hledali jsme Malý a Velký vůz, ale Malý vůz jsme nikdy nedokázali najít, kromě Paliho (Pavlova přezdívka, pozn. red.), který ho vždy našel a ukázal nám ho,“ vzpomíná Natálie v rozhovoru pro deník Nový Čas.

ČTĚTE TAKÉ: Dcery se nevrátily domů, zoufalý Američan je hledal pomocí aplikace. Vyplnilo se to nejhorší

Po Pavlově tragické smrti v říjnu loňského roku, kdy spolu se svým instruktorem zahynul při pádu letadla, které patřilo firmě slovenského herce a moderátora Daniela Dangla, se Natálie rozhodla pro svého kamaráda udělat dojemné gesto: Koupila mu hvězdu.

Nebylo to však jednoduché. Musela poslat žádost přes speciální dárkový systém do Anglie. „Nejdříve mi domů přišly potřebné dokumenty s údaji pro jejich internetovou stránku, kde jsem vyplnila zbývající informace. Čekala jsem měsíc a půl, než mi přišel certifikát,“ popsala Natálie obtíže. „V den, kdy mi certifikát přišel, jsem ale byla nesmírně šťastná. Hned jsme s kamarádkou udělaly kopie, které jsme předaly jeho rodině a přátelům,“ dodala.

Tento čin hluboce dojal Pavlovu matku Janu. „Natálka byla první, kdo dorazil na místo nehody. Byli přáteli už od dětství, vím, že i ona velmi trpí, a přesto to dokázala. Je to pro mě tak silný moment, že stále pláču a z celého srdce děkuji, že se z mého Palka stala hvězda,“ řekla jeho matka a dodala, že by takový dárek syna moc potěšil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Do hotelu v Austrálii narazil vrtulník. Pilot nehodu nepřežil, hasiči evakuovali stovky hostů

Tagy: