Krach královského vztahu: Tatiana a Nikolaos se po 14 letech rozvádějí, mluví o přátelství

Princ Nikolaos a princezna Tatiana Řečtí a Dánští se po 14 letech manželství rozvádějí. Oznámila to řecká královská rodina na svých oficiálních webových stránkách.

„Po čtrnácti letech společného života se princ Nikolaos a princezna Tatiana rozhodli ukončit své manželství,“ uvedl Úřad bývalé řecké královny na oficiálním webu řecké královské rodiny v pátek 19. dubna.

ČTĚTE TAKÉ: Prince Williama dojala zpráva o zlomeném srdci národa. O Kate se postarám, ujistil seniorku

„Oba hovoří o obtížnosti tohoto rozhodnutí, hlubokém uznání a úctě, kterou k sobě chovají, ale také o lásce, s níž po celé ty roky kráčeli. Stejné hodnoty úcty a porozumění budou tvořit základ jejich budoucího vztahu a upřímného přátelství,“ píše se v prohlášení.

„I nadále budou žít a působit v Řecku, v místě, kde se oba cítí doma,“ doplnila tamní královská rodina s tím, že jim oběma bude vždy stát po boku. Nakonec poděkovali za respektování soukromí.

Zpráva o jejich rozchodu přišla jen několik týdnů poté, co se společně objevili na děkovné bohoslužbě za krále Konstantina, Nikolaosova otce a posledního řeckého krále, který vládl až do zrušení monarchie v červnu 1973.

Tatiana Řecká a Dánská a Nikolaos Řecký a Dánský si řekli své ano v srpnu 2010. Obřad se konal v katedrále Ayios Nikolaos na řeckém ostrově Spetses. Princezna měla tehdy na sobě antickou korzetovou tiáru, kterou si vypůjčila od královny Anny Marie, připomněl magazín People.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kate o rakovině mluvit nechtěla. Dotlačily ji k tomu i útoky hackerů, říká expertka

Tagy:
rozvod manželství Řecko královská rodina Tatiana Řecká a Dánská Princezna Tatiana Nikolaos Řecký a Dánský Princ Nikolaos