Strach o jednoho z nejoblíbenějších členů královské rodiny. Po zranění skončil v nemocnici

Princezna Anna během královských dostihů

Princezna Anna je v nemocnici

Princezna Anna byla hospitalizována poté, co se zranila na svém panství v Gloucestershire. Informoval o tom Buckinghamský palác. Podle jeho prohlášení utrpěla členka britské královské rodiny drobná zranění a otřes mozku. „Z preventivních důvodů zůstává na pozorování v nemocnici Southmead v Bristolu,“ uvedl palác.

„Královská princezna utrpěla včera večer po incidentu v Gatcombe Parku lehká zranění a otřes mozku. Její královská Výsost zůstává z preventivních důvodů na pozorování v nemocnici Southmead v Bristolu a očekává se, že se plně a rychle zotaví,“ napsal Buckinghamský palác v pondělním prohlášení. „Král byl o této události podrobně informován a připojuje se k celé královské rodině a posílá princezně své nejsrdečnější pozdravy a přání brzkého uzdravení,“ dodal palác.

ČTĚTE TAKÉ: Swift-mánie v plném proudu. Královská rodina se s hvězdou fotila v Londýně, Kate ale chybí

Podle zjištění britského deníku Daily Mail byla oblíbená členka britské královské rodiny zraněna koněm. Jediná dcera zesnulé královny Alžběty II. byla podle deníku na večerní procházce s koňmi, když došlo k incidentu, o kterém informoval palác. Ačkoliv příčina zranění nebyla oficiálně potvrzena, zranění odpovídá možnému nárazu koňské hlavy či nohy, napsal server BBC.

Na panství Gloucestershire se v té době nacházel Annin manžel, viceadmirál sir Tim Laurence, i její děti Zara Tindallová a Peter Phillips.

Po incidentu na místo dorazila záchranná služba, která sestru krále Karla III. ošetřila před převozem do nemocnice, kam ji doprovázel manžel.

Na doporučení lékařů byly princezniny závazky na tento týden odloženy, například cesta do Kanady i její účast na banketu při příležitosti státní návštěvy Japonska.

Předpokládá se, že třiasedmdesátiletá princezna Anna, která se jako první členka britské královské rodiny zúčastnila olympijských her v Montrealu v roce 1976, zůstane v nemocnici do konce týdne.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kate vsadila na staré šaty, aby udržela tajemství. Nečekaně pak zaujala Williamovo místo

Tagy:
zranění nemocnice královská rodina Bristol Buckinghamský palác princezna Anna otřes mozku Britská královská rodina