Vondráček: Vláda předvádí hloupou reality show. Bartoš vše svaluje na druhé, kmotři mu nevadili

Poslanec Radek Vondráček (ANO) v Partii Terezie Tománkové

360°, Věra Kovářová, Radek Vondráček - 27.9. v 21:30

Poprvé v dějinách této země vláda předvádí reality show, a k tomu dost mizernou. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS to řekl poslanec Radek Vondráček (ANO). Poslankyni Věru Kovářovou (STAN) celá kauza kolem odvolání ministra Ivana Bartoše (Piráti) mrzí a myslí si, že by snahy vlády měly primárně směřovat k napravení systému stavebního řízení.

Současná vládní krize je podle Vondráčka bezprecedentní. „Byly různé krize, ale tohle se ještě nestalo. Vládní koalice předvádí mizernou reality show a veřejně si vyřizují své interní záležitosti přes sociální sítě,“ řekl Vondráček.

ČTĚTE TAKÉ: Lipavský opustí Piráty, do jiné strany nevstoupí. O svém osudu ve vládě bude jednat s Fialou

Podle něj je dosti podivné, že Ivan Bartoš začal mluvit „o penězích velkých kluků z ODS“ až poté, co si jej premiér Fiala (ODS) rozhodl odvolat. „Až od této chvíle za všechno může ODS. Před tím za všechno mohla Klára Dostálová. Pořád to je někdo jiný, ne Ivan Bartoš,“ sdělil Vondráček.

Pokud na Bartoše skutečně byly vyvíjeny tlaky ze strany „kmotrů“, měl podle Vondráčka jednat hned. „Dokud byl ve funkci, tak mu nevadili. Smutné je, že tohle praní špinavého prádla nakonec odneseme my všichni,“ řekl Vondráček.

Podle Kovářové jsou Bartošova obvinění velmi vážná, avšak nepředložil žádné důkazy. „Musím říct, že mě velmi mrzí, že dochází k takovým vyjádřením. Myslím si, že to rozhodně není v pořádku, protože to skutečně vypadá tak, že je ublížený, a zatím nepředložil žádné důkazy,“ řekla Kovářová. Ona sama o žádném „tunelu“ neví.

Více než Bartošova tvrzení však poslankyni znepokojuje stav stavebního řízení. „Naším současným cílem je náprava toho systému a následující postup je zcela jasný. Jsou vytvořeny pracovní týmy, chystá se legislativa a budeme se snažit dát dohromady ten nový a starý systém,“ dodala Kovářová.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Piráti jsou vyřízení, řekl Paroubek. Situaci strany přirovnal ke ztrátě panenství mladé dívky

Tagy:
krize politika ODS Petr Fiala Česká pirátská strana Radek Vondráček Věra Kovářová vláda kmotr umění, kultura, zábava a média