Karel Kachyňa by se dožil stovky. Poslední ženu Alenu Mihulovou poznal při natáčení Sestřiček

Režisér Karel Kachyňa s rodinou. S manželkou Alenou Mihulovou a dcerou Karolínou na archivním snímku.

Alena Mihulová v Show Jana Krause

Od narození slavného českého režiséra Karla Kachyni uplynulo ve středu 1. května právě 100 let. Zemřel necelé dva měsíce před svými osmdesátinami a konec života doslova protrpěl. Jaké bylo jeho soukromí?

Poslední láskou režiséra Karla Kachyni byla o 41 let mladší herečka Alena Mihulová, s kterou se seznámil během natáčení filmu Sestřičky. Tehdy jí bylo sedmnáct let. Za ženu si ji vzal po desetileté známosti a ke svatbě si stanovil zásadní podmínku: Oznámil jí, že k oltáři se s ní vydá pouze v případě, když spolu budou čekat miminko. A tak se skutečně stalo. „Dceru Karolínu jsem mu dala k sedmdesátinám,“ prozradila Mihulová v televizním dokumentu 13. komnata.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herečka Jitka Smutná opustila manžela po třiceti letech kvůli ženě. Do dívky se platonicky zamilovala už ve svých osmnácti letech

Vážná nemoc mu změnila osobnost

Rodinného štěstí si slavný režisér dlouho neužil. Na sklonku života bojoval s vážnou nemocí, která změnila jeho osobnost. Mladá manželka mu byla po celou dobu oporou. Poslední rok a půl se o něj starala nepřetržitě. „Když někoho miluješ a den za dnem vidíš, jak odchází, není to nic proti ostatním problémům. Kdybych svůj slib, že se o něho postarám sama až do jeho smrti, nedodržela, nedokázala bych s tím žít,“ poznamenala Alena Mihulová.

Dceři Karolíně se líbí ženy. Jak to přijala rodina?

Jejich dcera Karolína ve svých osmnácti letech učinila coming out a oznámila, že se jí líbí ženy. Mihulová to přijala s pochopením. Velmi dobře přijala i její partnerku. Všechny tři žijí pod jednou střechou, a dokonce společně jezdí na dovolené. „Karolína je moje všechno,“ svěřila se herečka pyšně v pořadu Show Jana Krause. „Vystudovala mediální studia a dělá reklamu v médiích. Herectví ji nikdy nelákalo,“ řekla o ní ještě Mihulová.

Otázkou zůstává, jak by zprávu o tom, že Karolína žije s ženou přijal Karel Kachyňa. Mihulová naznačila, že vzhledem k tomu, že byl takzvaná stará škola, by s tím možná měl problém. „Ne nadarmo se mu říkalo železnej dědek,“ uvedla herečka, která si zahrála i ve hvězdně obsazeném seriálu TV Prima Hvězdy nad hlavou.

Druhé manželství ukončila smrt

První manželkou Karla Kachyni byla o čtyři roky mladší herečka Eliška Kuchařová, s níž měl dceru Elišku, která je kostýmní výtvarnicí. Manželství však po čtrnácti letech skončilo rozvodem. Režisérova první žena zemřela na Štědrý den roku 2012 ve věku čtyřiaosmdesáti let.

Jeho druhou ženou byla Jarmila Kachyňová, rozená Janudrová. Ta bohužel zemřela na rakovinu. Žijící příbuzné dodnes mrzí, že se o této životní kapitole slavného režiséra příliš nemluví. „Prožil jsem s Karlem dětství a mládí, proto mě trochu štve, když se vynechá jeho velká část života. Nevím, proč se paní Mihulová snaží vygumovat jeho manželství před ní,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Kachyňův synovec Jiří Bodenlos.

Tagy: