Vary jsou chrám filmu. Bartoška mi splnil sen, říká v exkluzivním rozhovoru hvězdný Brühl

Daniel Brühl během rozhovoru pro CNN Prima NEWS

Daniel Bruhl ve Varech

Německý herec, režisér, producent a několikanásobný držitel Evropské filmové ceny Daniel Brühl převzal ve čtvrtek z rukou Jiřího Bartošky Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary. Pro CNN Prima NEWS prozradil, že účast na festivalu je pro něj čest. A získat ocenění od prezidenta festivalu je prý pro herce splněný sen. Ocenil rovněž, že se organizátorům podařilo z Varů vytvořit „chrám filmu“.

„Je to pro mě velká čest, protože se jedná o jeden z nejprestižnějších festivalů. Chtěl jsem sem dorazit už dlouho, takže být tady a být oceněný od prezidenta festivalu, je pro mě splněný sen,“ řekl exkluzivně pro CNN Prima NEWS Daniel Brühl.

ČTĚTE TAKÉ: Do Česka dorazil herec Geoffrey Rush. „Kapitán Barbossa“ usedne v porotě MFF Karlovy Vary

„Měl jsem tady husu v létě, což jsem nikdy neměl, protože my v Německu ji jíme v zimě. Ale celkově je tady to jídlo vynikající, stejně tak i pivo a víno, prostě všechno. Karlovy Vary jsou kouzelné místo a je neuvěřitelné, co se tady za těch posledních 30 let podařilo. Prezident festivalu proměnil tohle město v chrám filmu,“ doplnil Brühl.

Po převzetí ceny herec poznamenal, že se jedná o nádhernou sošku, hezčí než Oscar. Zaplněnému Velkému sálu hotelu Thermal poté představil svoji komedii Soused z roku 2021, kterou režíroval a zahrál si v ní hlavní roli.

Zásadním titulem Brühlovy kariéry se stala nostalgická tragikomedie Wolfganga Beckera Good Bye, Lenin!. Ta svého času ovládla udílení Evropských filmových cen a Brühl si za ni odnesl Evropskou filmovou cenu pro nejlepšího herce jak podle odborné poroty, tak podle hlasování diváků.

Zatím posledním Brühlovým počinem byla filmová adaptace románu Ericha Marii Remarqua Na západní frontě klid z roku 2022, která byla oceněna čtyřmi Oscary. Brühl se na tomto filmu podílel nejen jako herec, ale také jako výkonný producent.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Horko zkomplikovalo i festival v Karlových Varech. Vypadl tam proud i internet

Tagy: