Hlídky budou na všech hlavních tazích. Pomohou i kriminalisté, tvrdí hejtman Kulhánek

Petr Kulhánek

Omezení pohybu v uzavřených okresech má kontrolovat policie

Nesmí zkolabovat doprava, s kontrolami pomůže i kriminální policie. Hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek v Hlavních zprávách televize CNN Prima NEWS popsal, jak budou policisté kontrolovat pohyb v uzavřených okresech.

„Od půlnoci bude policie rozmístěna na 44 stanovištích na jednotlivých hranicích okresů i mezi postiženými okresy. Bude tam 24 hodin denně a bude to zajišťovat téměř 300 policistů,“ popsal Kulhánek.

Podle něj bude režim takový, aby nezkolabovala doprava a všichni se dostali do zaměstnání, k lékaři a mohli naplnit své životní potřeby, případně se postarat o své blízké. „Kontroly budou namátkové, aby silnice byly průjezdné. Budou ale na všech kategoriích komunikací, od dálnice D6 po silnice první až čtvrté třídy,“ upřesnil hejtman Karlovarského kraje. Dodal, že policie nebude akorát na účelových komunikacích a lesních cestách.

Zapojí se kriminální policie

„Kapacita je limitovaná, ale všechny hlavní tahy, tedy silnice všech tříd, budou obsazeny policejními hlídkami,“ podotkl.

Kulhánek CNN Prima NEWS také řekl, že podle sdělení krajského policejního ředitele Petra Macháčka budou zapojeni policisté nejen uniformovaní, ale i z dalších výkonů, třeba kriminální policie. „A to právě proto, aby se tyto personální kapacity nedotkly i dalších činností, které policie musí zastávat. Dle ujištění Macháčka policie bude všechny další funkce dále plnit,“ zdůraznil hejtman.

Tagy: