Brutálně zbili a oloupili mladého muže na pražském Žižkově. Útočníky teď hledá policie

Kriminalisté zpražské Palmovky pátrají po šestici útočníků, která v neděli napadla muže a následně jej oloupila.

Bitka na pražském Žižkově

Kriminalisté z pražské Palmovky pátrají po šestici útočníků, která v neděli zbila sedmadvacetiletého muže a následně jej oloupila. Zraněný skončil v nemocnici, útočníkům hrozí až desetileté vězení.

K celé události došlo v neděli 9. ledna dvacet minut před pátou hodinou ranní v Husinecké ulici v Praze 3. „Incidentu předcházela slovní rozepře mezi skupinkou podezřelých a poškozeným. Ten si chtěl celou situaci zaznamenat na svůj mobilní telefon, což vedlo k eskalaci. Poškozený začal před skupinkou ustupovat a následně i utíkat,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Útočníci ho ale pronásledovali. „Okamžitě byl dosud neznámými muži fyzicky napaden několika ranami pěstí do hlavy a dále kopy do oblasti těla. Po napadení mu některý z útočníků odcizil peněženku a mobilní telefon. Poškozený utrpěl zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice,“ pokračovala Siřišťová.

„Posádka záchranářů vyrazila na pomoc sedmadvacetiletému muži po napadení. Utrpěl úraz hlavy. Záchranáři jej zajistili, ošetřili a poté odvezli do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ potvrdila mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Pomohou záběry z večerky?

Policisté zajistili kamerové záznamy jak z celého incidentu, tak z nedaleké večerky, ve které byla šestice před napadením nakoupit. „Případ kriminalisté v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodala Siřišťová.

Pokud podezřelé na záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohli zdržovat, ozvěte se na policejní linku 158.

Tagy: