Plavky nechte ve skříni. Víkend bude chladný, hrozí přeháňky a občasný déšť

Karlův most v Praze

Jaké bude počasí o víkendu 9. a 10. července?

Pokud se někdo těšil, že stráví pátek a víkend u vody a bude se opalovat, má s největší pravděpodobností smůlu. Čekají nás spíše podzimní dny se zataženou oblohou, teplotami maximálně 25 °C a přeháňkami. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Čeká nás oblačný až polojasný pátek. Ráno a část dopoledne bude zataženo. Zejména na horách hrozí místy přeháňky nebo občasný déšť, srážek ale bude od západu postupně ubývat. Nejvyšší teploty se vyšplhají na 18 až 22 °C, na jihovýchodě republiky klidně až k 24 °C.

Během noci na sobotu k nám začne od severozápadu proudit chladnější a vlhčí vzduch. Na horách musí lidé v noci počítat s přeháňkami, k ránu pak ojediněle s mlhami. Nejnižší teploty klesnou na 13 až 9 °C.

Sobota bude velmi nevyzpytatelná. Meteorologové předpovídají oblačno až zataženo, ráno a večer ale místy i polojasno. Hlavně na severozápadě se můžeme setkat s přeháňkami. Maximální teploty se dostanou na 19 až 23 °C, na jihovýchodě republiky klidně na 25 °C.

neděli nás čeká většinou oblačno a místy přeháňky. Postupně bude, kromě severovýchodu, srážek a částečně i oblačnosti ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 9 °C, naopak přes den se dostanou nejvýše k 20 °C.

Tagy: