Přeháňky vystřídá trvalejší déšť a bouřky. O víkendu může na horách spadnout první sníh

Bouřka na Uherskohradišťsku (autor: Richard Klofáč / Lovci Bouřek / FB)

Počasí 15.9.2022 (6:09)

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno. Postupně na většině území dorazí přeháňky a občasný déšť, odpoledne se připojí i ojedinělé bouřky. Teploty však budou poměrně příjemné, přesáhnou hranici 20 °C. O víkendu však přijde ochlazení.

Přezdívaný malý pátek proprší. Po většinu čtvrtka bude zataženo až oblačno, postupně se na většině území očekávají přeháňky či déšť, odpoledne se připojí i bouřky. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) však dosud výstrahu před žádnými extrémními jevy nevydali.

Teploty budou nadále poměrně příjemné. Ty nejvyšší se budou pohybovat mezi 16 až 20 °C, na jihu Moravy však vystoupají až k 23 °C. Vát bude mírný, postupně až severozápadní vítr o síle 2 až 6 m/s.

V noci na pátek bude polojasno a oblačno, přechodně se místy objeví ojedinělý déšť. Nejnižší teploty klesnou k 12 až 8 °C. Vát bude mírný západní vítr o síle 2 až 5 m/s.

Do Česka může dorazit první sníh

V pátek bude situace obdobná. Většinou zataženou a oblačnou oblohu doprovodí během dne místy přeháňky. Večer by však mělo srážek ubývat, stejně jako oblačnosti. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 14 až 18 °C.

S víkendem však přijde ochlazení. V sobotu se teploty budou pohybovat mezi 11 až 15 °C. Během dne navíc bude oblačno až zataženo, místy se očekávají přeháňky. V neděli teploty vystoupají maximálně ke 13 °C, meteorologové očekávají občasný déšť nebo přeháňky, a to na většině území. Na horách se poprvé mohou objevit smíšené srážky – tedy dešťové a sněhové.

Podle týdenní předpovědi by se ale mělo v příštím týdnu znovu začít oteplovat. O dalším víkendu by tak teploty na některých místech mohly znovu šplhat k 20 stupňům.

Tagy: