Přívalové deště a bouřky budou pokračovat, vrátí se tropy. Jak bude o víkendu?

Následky bouřek v Česku (ilustrační foto)

Počasí 25.8.2022 (6:10)

Stejně jako předchozí dny se vám i ve čtvrtek bude hodit deštník. Po nočních přívalových deštích na Karvinsku a Frýdecko-Místecku se budou vyskytovat přeháňky i bouřky. Teploty ale vystoupají až k 28 °C. Jak bude o víkendu?

Ve čtvrtek bude polojasno až oblačno, ráno a dopoledne se místy mohou objevit mlhy či nízká oblačnost. Během dne se ojediněle očekávají přeháňky, přívalové srážky nebo i bouřky. Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) zatím výstrahu nevydali, očekává se však, že varování upraví v dopoledních hodinách.

Dnešní ráno doprovází na mnoha místech mlhy, případně nízká oblačnost. Na přiloženém snímku z družice Meteosat jsou...

Posted by Český hydrometeorologický ústav on Wednesday, August 24, 2022

Během dne budou teploty tropické – pohybovat se budou mezi 24 až 28 °C, na horách pouze kolem 20 °C. Vát bude slabý severovýchodní až východní vítr o síle 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

V noci na pátek bude polojasno až skoro jasno, zpočátku se očekávají přeháňky nebo bouřky. Postupně s příchodem rána by se měly tvořit mlhy. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 °C.

Jak bude o víkendu?

V pátek bude polojasno až skoro jasno. Během dne však bude přibývat oblačnosti, znovu se očekávají přeháňky nebo bouřky. Teploty budou atakovat tropickou třicítku, pohybovat se budou mezi 26 až 30 °C, na západě a jihozápadě pouze kolem 24 až 27 °C.

A jak bude o víkendu? V sobotu se teploty budou pohybovat mezi 25 až 29 °C, na západě kolem 22 až 26 °C. Stejně tak se však očekávají přeháňky, občasný déšť a bouřky. V neděli bude situace obdobná, opět by mělo pršet, přijít by měly i bouřky. Teploty vystoupají pouze k 21 až 25 °C.

Tagy: