Sedm mrtvých po střetu vlaku z Prahy s autobusem na Slovensku. Svědek popsal tragédii

Nehoda vlaku na Slovensku si vyžádala pět životů.

Tragická srážka vlaku s autobusem na Slovensku

Čtvrteční srážka rychlíku EC 279 z Prahy do Budapešti s linkovým autobusem na jihu Slovenska má sedm obětí, na svém Facebooku to uvedlo operační středisko slovenské záchranné služby; původně informovalo o šesti mrtvých. Žádná z obětí necestovala vlakem a podle informací českého ministerstva zahraničí mezi oběťmi rovněž nejsou čeští občané.

Nehoda se stala krátce po 17:00 SELČ na přejezdu se závorami a světelnou signalizací, uvedla mluvčí úřadu spravujícího slovenskou železniční síť Vladimíra Bahýlová. Podle zatím neověřených informací jeden ze svědků pro TV JOJ uvedl, že se autobus nejdříve zastavil před spuštěnými závorami a blikajícím červeným světlem. Následně se však měly závory zvednout a autobus vjel do cesty projíždějícímu vlaku.

ČTĚTE TAKÉ: Bouře se prohnala Prahou. Zatopila podjezdy i trať u Čechova mostu, doprava hlásí problémy

Podle informací od záchranářů jsou cestující z vlaku v pořádku a byli evakuováni ze soupravy. „Náš strojvedoucí byl s lehkými popáleninami ošetřen na místě,“ napsal na sociální síti X šéf ČD Krapinec.

Podle záchranářů jsou na místě zranění a k nehodě podle Operačního střediska záchranné zdravotní služby Slovenské republiky dorazily kromě záchranářských vozů také dva vrtulníky.

Slovenský zpravodajský web tvnoviny.sk zveřejnil video, na němž vlak hoří, k nebi stoupá černý dým a cestující procházejí kolem kolejí. Lokomotiva se po nehodě ocitla v plamenech. Autobus skončil na dvě poloviny.

Tagy: