Sledujte ŽIVĚ nový pořad Jak volí vaše peněženka: Ekonomické dopady voleb očima odborníků

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Ceny v Česku rostou nejrychleji od roku 2012. Proč se to děje, kdo za to může a jak lze prudké zdražování zastavit? Na tyto a další věci se ekonomů a politiků budou ptát moderátoři nového pořadu Jak volí vaše peněženka. Vysíláme živě v pondělí 30. srpna v 18 hodin na CNN Prima NEWS. Hosty budou ekonomové Ilona Švihlíková a Mojmír Hampl, které vystřídá duo politiků Patrik Nacher (za ANO) a Radim Fiala (SPD).

České domácnosti trápí zdražování prakticky všeho, zejména pak potravin a energií. Ceny u nás rostou nejrychleji za posledních devět let. V pondělí 30. srpna v 18 hodin přijdou na téma zdražování diskutovat ekonomové i politici, kteří se ucházejí o váš hlas v nadcházejících volbách do Poslanecké sněmovny.

„Ve studiu přivítáme nejprve ekonomy Ilonu Švihlíkovou a Mojmíra Hampla. Zeptáme se jich, co je příčinou tak prudkého růstu cen a kdo za to může. Pak přijdou politici, kterých se budeme ptát, jak na domácnosti čelící růstu cen myslí ve svých programech,“ říká Lucie Hrdličková, moderátorka pořadu Jak volí vaše peněženka.

Ve druhé polovině třicetiminutového pořadu budou otázkám moderátorů čelit poslanci Patrik Nacher (za ANO) a Radim Fiala (SPD). „Budeme po nich chtít vysvětlení a předložení receptů na to, jak zdražování zastavit. Připadá nám, že politické strany na to ve svých programech příliš nemyslí,“ dodává Petr Musil, který bude pořadem rovněž provázet.

Jak volí vaše peněženka patří do rodiny pořadů CNN Prima NEWS, které stanice připravila pro následujících šest týdnů zbývajících do voleb do Poslanecké sněmovny. Bude zaměřen na ekonomická témata, která trápí české domácnosti. Vedle zdražování se moderátorská dvojice bude zabývat dluhy České republiky a státním rozpočtem, důchody, nedostupným bydlením, dvojí kvalitou potravin nebo tím, proč Češi i po více než 30 letech od listopadu 1989 vydělávají méně než lidé v západní Evropě.

Sledujte pořad Jak volí vaše peněženka každé pondělí a středu vždy od 18 hodin na CNN Prima NEWS.

Tagy: