Sledujte Partii PLUS: O potížích digitalizace s Nacherem, Letochou, Jakobem a Fialou z SPD

Až 13 tisíc zpožděných staveb, takové mohou být dopady nezvládnuté digitalizace. Jak z toho ven? A přetahovaná o miliardy z rozpočtu na příští rok. Kdo dostane přednost – doprava, školství, či resort práce? Nejen to budou témata pro hosty nedělní Partie PLUS – předsedu poslaneckého klubu TOP 09 Jana Jakoba, místopředsedu SPD Radima Fialu, místopředsedu poslaneckého klubu hnutí ANO Patrika Nachera a poslance hnutí STAN Petra Letochu. Diskusi sledujte v neděli v 11 hodin na CNN Prima NEWS.

Snahy ministerstva pro místní rozvoj o digitalizaci stavebního řízení se zatím s úspěchem příliš nesetkávají. Přestože nový systém běží už měsíc, neustále si na něj stěžují jak úředníci, tak stavebníci. Opozice za to vládu nešetří. Poslanec Radim Fiala (SPD), který bude hostem nedělní Partie PLUS, označil aktuální situaci za „největší IT průšvih v historii“. Z hnutí ANO zaznělo, že jde o „propadák“.

SLEDUJTE PARTII PLUS ŽIVĚ ZDE.

Resort však kritikům vzkázal, že každá změna ze začátku drhne a že po pár měsících bude vše fungovat. „V procesu digitalizace stavebního řízení byly některé technické chyby, nicméně z politického hlediska bylo vše v pořádku,“ pronesl ve vysílání CNN Prima NEWS náměstek ministra pro místní rozvoj Lukáš Černohorský.

ČTĚTE TAKÉ: Proruská špíno, pustila se Gregorová do Dostála. Ukrajinské uprchlíky spojoval s neonacisty

A vášně budí i přetahování ministrů o miliardy ze státního rozpočtu na příští rok. Ačkoliv vláda doposud nezveřejnila konkrétní údaje o chystaném státním rozpočtu na příští rok, politici už diskutují o tom, který z rezortů si z něj ukrojí nejvíce peněz.

Tradičně se pozornost upírá na školství, kam chce podle posledních informací ministerstvo financí poslat 267 miliard korun. Rezort v čele s Mikulášem Bekem (STAN) však žádá o 30 miliard korun navíc. Dostane vzdělání přednost před dopravou nebo resortem práce a sociálních věcí? I na to v Partii PLUS odpoví poslanci Radim Fiala (SPD), Patrik Nacher (ANO), Petr Letocha (STAN) a Jan Jakob (TOP 09).

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hra o eurokomisaře teprve začala, tvrdí Zdechovský. Jermanová zhodnotila Nerudovou i Síkelu

Tagy: