RADAR: Česko čeká slunečný víkend, někde ale stále hrozí velká voda. V novém týdnu přijde déšť

Karlův most

Počasí (20.9.2024 6:10)

O víkendu teploty v Česku vyšplhají na 19 až 23 °C. Meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu předpovídají jasnou až polojasnou oblohu. V pondělí ale přibyde oblačnosti a od západu se vyskytne občasný déšť nebo přeháňky.

V pátek bude jasno až polojasno, ráno se ojediněle vytvoří mlhy. Nejvyšší teploty dosáhnou 19 až 23 °C. Vát bude slabý, přes den mírný východní až jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ať Fiala pošle naftu, zlobí se farmář. V poničené České Vsi zoufale chybí i krmení pro zvířata

Pro některé oblasti je stále v platnosti třetí, tedy nejvyšší stupeň povodňové aktivity. „Voda může zaplavovat níže položené obydlené oblasti, komunikace, může omezit lidskou činnost a působit škody v krajině a na majetku,“ uvedli meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu ve výstraze. Varovali také před sníženou stabilitou stromů v podmáčené půdě.

Noc na sobotu bude jasná nebo skoro jasná. K ránu se ojediněle vytvoří mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty klesnou na 11 až 7 °C, v údolích až na 5 °C. Povane slabý východní až jihovýchodní vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

V sobotu bude jasno až polojasno. Ráno se ojediněle mohou vyskytnout mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší teploty dosáhnou 19 až 23 °C. Vát bude slabý, přes den mírný jihovýchodní až východní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Na neděli meteorologové předpovídají jasno až polojasno, ojediněle se vytvoří mlhy nebo nízká oblačnost. V noci teploty klesnou na 11 až 7 °C, v údolích až na 5 °C. Přes den pak vyšplhají na 19 až 23 °C. Povane slabý, přes den místy mírný jihovýchodní až východní vítr rychlostí 2 až 5 m/s.

V novém týdnu přibyde oblačnosti. V pondělí se na západě Čech místy vyskytne občasný déšť nebo přeháňky. Noční teploty klesnou na 12 až 8 °C, přes den dosáhnou 18 až 22 °C. Vát bude slabý, přes den místy mírný jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

V úterý bude oblačno až zataženo, místy se očekává občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 15 až 10 °C, přes den dosáhnou 15 až 20 °C. Povane slabý jižní až jihozápadní vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

Tagy: