Tragická nehoda u turecké Ankary: Autobus narazil do mostu, zemřelo nejméně devět lidí

Nejméně devět lidí zemřelo a 26 dalších utrpělo zranění při nehodě autobusu nedaleko Ankary, informuje agentura Anadolu. Některá místní média píší o 11 mrtvých. Autobus, který podle Anadolu patřil společnosti Öz Agri Seç Turizm, ze zatím neznámých příčin časně ráno narazil na dálnici do mostu. Podrobnosti o obětech zatím nejsou k dispozici. Podle agentury DPA nešlo o turistický autobus.

Podle informací agentury Anadolu autobus mířil z Izmiru do Ağrı. Kolem 05:00 místního času (04:00 SELČ) sjel z dálnice u obce Olukpınar a narazil do mostního pilíře. Na místo vyrazili hasiči, kteří zahájili vyprošťování uvězněných osob. Zraněné převezly sanitky do okolních nemocnic.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Motory selhaly, letadlo šlo k zemi. Pilot přistál na golfovém hřišti, drama zachytily kamery

„Autobus jel trochu rychle, tři až čtyři kilometry odtud se začal kymácet, pak narazil do mostu. Kusy letící z autobusu zasáhly naše auto. Troubili jsme na něj, ale on nás neslyšel,“ popsal Murat Türkoğlu, řidič vozu, který jel za autobusem.

Guvernér provincie Ankara Vasip Şahin uvedl, že na místě nehody nebyly známky toho, že by řidič brzdil. Podle Şahina asi usnul, příčina nehody se vyšetřuje.

Agentura DPA napsala, že nešlo o turistický autobus. Turecký viceprezident Cevdet Yilmaz a ministryně pro rodinu a sociální záležitosti Mahinur Özdemirová Göktaşová ve svých kondolencích podle agentury Anadolu hovořili o „našich občanech“, kteří přišli při tragické nehodě o život.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Řidička na Rakovnicku vletěla do mostku. V sešrotovaném autě neměla šanci přežít

Tagy: