Nad Českem se vznáší hrozba dalších bouřek. Podívejte se, kde mají v neděli udeřit

Bouřka

Počasí 7.7.2024

Bouřky se podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu v neděli přesunou z Čech zejména na východní Moravu. Teploty na většině území dosáhnou 17 až 22 °C, během nadcházejícího týdne se postupně oteplí až na 35 °C.

Zvlněná studená fronta bude postupovat přes naše území dále k východu. V neděli bude oblačno až zataženo, místy se vyskytne déšť nebo přeháňky a zejména na východě země také bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou 17 až 22 °C, na jihovýchodě Moravy až 25 °C. „Na některých místech se oproti sobotě ochladilo o více než 10 stupňů,“ uvedla Českého hydrometeorologického ústavu meteoroložka Iveta Kodádková pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Čtyřicetistupňové vedro v Česku poprvé udeřilo roku 1921. Rekord byl zatím překonán jen dvakrát

Noc na pondělí bude oblačná až zatažená, zpočátku se místy vyskytne občasný déšť nebo přeháňky. K ránu se v Čechách místy vytvoří mlhy. Nejnižší teploty klesnou na 17 až 13 °C, na západě až na 10 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Na pondělí předpovídají meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu oblačno až polojasno. Ojediněle se vyskytnou přeháňky, zejména na východě i bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou 23 až 27 °C. „Obnoví se příliv velmi teplého vzduchu od jihovýchodu a maximální teploty budou v novém týdnu přesahovat 30 stupňů,“ sdělila Kodádková.

V úterý bude oblačno až jasno, zejména na východě se při zvětšené oblačnosti mohou ojediněle vyskytnout přeháňky. V noci a ráno se ojediněle vytvoří mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 16 až 12 °C, přes den pak dosáhnou 28 až 32 °C.

Ve středu bude jasno až polojasno. Od západu přibyde oblačnosti a později se vyskytnou přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. „Zaprší na většině území,“ řekla meteoroložka. Nejnižší noční teploty klesnou na 19 až 15 °C, přes den dosáhnou 31 až 35 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, na většině území se vyskytnou přeháňky nebo déšť, místy i bouřky. Ráno se ojediněle vytvoří mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou na 20 až 16 °C, na západě až na 13 °C. Přes den pak dosáhnou 27 až 31 °C, na jihovýchodě až 33 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hurikán Beryl pustoší Karibik. Sílu živlu na vlastní kůži pocítil reportér CNN, ukazuje video

Tagy: