Fotbalisty ve Francii zasáhl při tréninku blesk. Zemřel kouč, další skončili v nemocnici

Ve Francii udeřil blesk do fotbalového stadionu.

Po úderu blesku se skácel k zemi trenér

Na fotbalovém hřišti ve městě Courrières poblíž Lens na severu Francie došlo ve čtvrtek večer k tragédii. Ve chvíli, kdy tam trénovali místní fotbalisté, zasáhl místo blesk. Trenér utrpěl zástavu srdce a na místě zemřel. Další dva muži byli převezeni do nemocnice, informovalo zpravodajství France Bleu.

Úder blesku zasáhl stadion Gabriel-Péri v Courrières večer kolem 20 hodin, kdy probíhal fotbalový trénink. Na místo byli podle webu France Bleu vysláni hasiči, záchranná služba i policie.

ČTĚTE TAKÉ: Blesk v Německu zasáhl dětský tábor. Osmatřicet účastníků skončilo v nemocnici

Podle šéfa hasičů Cédrica Sauvage udeřil na hřiště blesk ve chvíli, kdy se hráči rozhodli odejít do kabin. „Bohužel zasáhl několik lidí, kteří tam ještě byli,“ dodal.

Kouč, který v klubu platil za velkého fotbalového nadšence, zemřel krátce po příjezdu záchranné služby po zástavě srdce. Další dva hráči byli převezeni do nemocnice. Jeden trpěl silnými bolestmi na hrudi, druhý utrpěl popáleniny na noze.

Na místě bylo ošetřeno dalších třiatřicet osob, které utrpěly šok, ale odešly z incidentu bez zranění, informoval deník Ouest-France.

„Rád bych vyjádřil plnou podporu fotbalovému klubu Courrières, který tuto strašnou tragédii zasáhl. V myšlenkách jsem s rodinou oběti, zraněnými a hráči AS Courrières,“ napsal na sociální síti X regionální lídr Xavier Bertrand.

Ve čtvrtek byla pro většinu Francie vyhlášena výstraha druhého stupně, která varuje před silnými bouřkami.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nešťastný let hrůzy. Při cestě do Singapuru zemřel kvůli turbulencím 73letý britský režisér

Tagy: