Obrovská pátrací akce po dvouletém chlapci. Dítě spadlo do řeky, případ sleduje celá Británie

Velká pátrací akce probíhá v britském hrabství Leicestershire. Dvouletý chlapec tam měl v neděli večer spadnout do řeky Soar, u které trávil čas se svou rodinou, informovali tamní policisté.

„Dnes (v neděli, pozn. red.) v podvečer byli policisté přivoláni k řece Soar v Leicesteru na základě hlášení o pádu dítěte do vody,“ napsala policie na svých stránkách.

ČTĚTE TAKÉ: Zabíjel kvůli prášku na bolest hlavy. 19letý vrah z Trutnovska sousedy utloukl kladivem

Záchranné složky se na místo dostavily krátce po 17. hodině a zahájily pátrací a záchrannou akci, která pokračuje i během pondělí.

Jeden z mužů z rodiny byl preventivně převezen do nemocnice. „Rodině dítěte poskytují podporu specializovaní policisté a my na ně v této nesmírně těžké chvíli myslíme,“ dodala policie.

Ta obdržela od místních řadu nabídek na pomoc s pátráním, kvůli stoupající hladině vody a dalším bezpečnostním rizikům je však odmítá. Dramatickou akci s napětím sleduje prakticky celá země a informují o ni všechna hlavní média, včetně například BBC, Sky News nebo Daily Mail.

„V oblasti je v současné době vyhlášena povodňová pohotovost, přičemž se očekává, že hladiny řek zůstanou vysoké až do úterý,“ uvedl web The Mirror.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Opilá žena bojovala v Brně s upíry a ďáblem. Zcela zdevastovala venkovní posezení vinárny

Tagy:
dítě policie Velká Británie řeka pátrání Leicester batole záchranné složky Soar Aylestone Meadows